Micsoda? 2000 Ft lesz egy doboz cigi?

  • Írta: Szász Gábor
  • 2019. október 30. szerda
  • Nincs hozzászólás.

Nemrég kíváncsiságból betértem egy dohányboltba, és döbbenten láttam, hogy már 1200-1400 Ft (!) körül jár egy pakk cigi. Amit annak idején én szívtam, az konkrétan 1340 Ft. Az eladónő, mikor látta a döbbent arcomat, mosolyogva hozzátette: “Nemsokára jön ám az újabb áremelés, 2 000 Ft-ig meg se állnak!”

Erről két dolog jutott eszembe

Egyrészt egy gyors fejszámolással ott helyben kiszámoltam, hogy ha még mindig dohányos lennék, és napi 1 dobozzal szívnék akkor, lássuk csak:

  • 1 hét alatt 10.000 Ft-ot,
  • 1 hónap alatt több, mint 40.000 Ft-ot,
  • 1 év alatt 500.000 Ft-ot 
  • 10 év alatt 5.000.000 Ft-ot
  • 40 év alatt pedig 20 millió Ft-ot költenék el cigarettára!

Pff, ez döbbenet! 

Nem tudom, te számolod-e mennyit költesz ill. költöttél eddig a dohányzásra, de ha belegondolsz, hogy egy átlag dohányos a cigis pályafutása alatt (mondjuk 30-40 év dohányzás után) konkrétan annyi pénzt füstöl el, amiből a nyugdíjas éveiben évekig meg tudna élni kényelmesen, munka és nyugdíj nélkül…na az azért durva.

Persze, sejtem most mit mondasz:

“Azt a pénzt úgyis elkölteném másra…”

Igen, azonnal beugrott nekem is, ezek azok a mondatok, amivel a legtöbb dohányos nyugtatgatja magát:

“Úgyse tennék félre!”
“A cigin spórolt pénzt úgyis elköteném másra!”
“Ugyan, mutassatok már egy dohányost, akinek sikerült félretennie a pénzét leszokás után.” 

Azért is jó az Allen Carr Facebook csoport, mert ott bizony nem kell sokat keresgélnem az ellenpéldákat. :) Na de a kedvenc történetem továbbra is egyik kolléganőm férjének sztorija, ha megengeded röviden elmesélem neked is!

Zseniális módszer

Péter három éve szokott le a dohányzásról az Allen Carr programmal, és azóta valami olyasmit csinál, amit nagyon szuper ötletnek tartok. 

Azóta, hogy elnyomta az utolsó cigarettáját, minden nap félretesz 1 000 forintot egy perselybe. Pontosan a napi doboz árát, amit korábban cigire költött.

Nap mint nap bedob a perselybe 1000 forintot, és ami ennél is sokkal érdekesebb, az összegyűlt pénzt 4-5 havonta ki is veszi onnan. :-)

Mi mindenre telik ebből?!

Péter nemrég mesélte, hogy tavaly előtt tavasszal ebből fedezte a kocsi műszaki vizsgáját, és a kapcsolódó szervíz költségeket (kb. 80-90 ezres tétel volt).

Aztán most novemberben ebből a megtakarításból vásárol majd új téli gumi szettet az autóra kb. 100 ezer forint összegben.

Nyárra pedig az a terve, hogy elviszi a feleségét egy barcelonai hosszú hétvégére!! Az el nem szívott cigik árából kijön a majdnem a repjegy és a szállás kb. 150 ezer forint értékben. Ez az út azért is lesz hatalmas élmény a feleségének, mert imádja a repülést, de korábban egyedül csak a nászutuk alkalmával ült repülőn.

Jó kis meglepi, nem igaz? Mindezt abból a pénzből finanszírozva, amit korábban a cigire költött?! A váratlan kiadások mellett még külföldi utazásra is futja a cigi árából.

Te mire fordítanád a megspórolt pénzt?

Te tudod, hogy mire költenéd azt a pénzt, amit a leszokással megspórolnál? Milyen vágyaid vannak, amit ebből az évi plusz fél millióból könnyedén megoldanál? Meglepnél te is valakit? Vagy csak simán könnyebb lenne az élet? Képzeld csak el milyen lenne, ha karácsonykor soha többé nem kéne azon gondolkodnod, hogy honnan szorítsd ki az ajándékok árát?!

De tudod mi a legjobb? Hogy a leszokás után, ahogy Péteréknek valódi élményekre is lenne pénzed.

Mert látod hiába imádta a repülést Péter felesége, korábban csak egyetlen egyszer engedhette meg magának, hogy repülőre üljön. Most pedig Barcelonába mennek…

Ezt érheted el Te is, ráadásul szenvedni sem kell hozzá!

Az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Programban akár egyetlen nap alatt te is leteheted a cigit. A részvételi díj tehát kb. 3 hónap alatt megtérül, és utána már csak neked termeli a pénzt azzal, hogy végre nem dohányzol.

Megérne neked ennyit a leszokás?

Megérné, hogy évente 450-500 ezer forinttal gazdagabb legyél? Két év alatt ez már több, mint egymillió forint megtakarítást jelentene!

Gondolom, jól jönne ez a plusz pénz egy olyan időszakban, amikor egyre csak emelkednek az ingatlanárak, az albérleti díjak, a gyógyszerek árai. És amikor bármilyen komolyabb egészségügyi probléma esetén komoly összegeket kell magánrendelésre vagy éppen hálapénzre költeni. (Ezzel kapcsolatban egyébként van egy közeli, személyes élményem, itt írok róla részletesen. ››)

A legtöbb embernél felmerül időnként a nagy kérdés: “Honnan tudok előteremteni egy kicsivel több pénzt?”

Ugye tudod, hogy a te válaszod már megvan? Hát innen: Le kell szoknod a dohányzásról (lehetőleg könnyen, gyorsan és szenvedés és visszaszokás nélkül) és számodra nincs is több kérdés.

A kolléganőm családja minden évben 365.000 Ft-ot tud félretenni a váratlan kiadásokra és izgalmas utazásokra annak köszönhetően, hogy Péter leszokott a cigiről az Allen Carr módszerrel.

Gyere és tedd meg az első lépést ezen az úton te is! Kérj ingyenes segítséget az Allen Carr Start konzultáción, és tudd meg hogyan szüntetheted meg minél hamarabb a függőséged! Minél előbb szabadulsz a cigaretta rabságából, annál többet tudsz a családodra és az álmaidra fordítani! Én nagyon drukkolok neked!

 

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.