Leszoktam és mégsincsenek millióim, hogy is van ez kérem?

 • Írta: Szász Gábor
 • 2019. november 25. hétfő
 • 6 hozzászólás.

Mi magyarok szeretünk a pénzzel foglalkozni. Ez már csak abból is kiderül, hogy akárhányszor megosztok egy cigaretta drágulásról szóló hírt, vagy képet, cikket, esetleg egy kis kalkulációt arról, hogy micsoda bődületes pénzeket lehet manapság a dohányzásra kilapátolni, abban a pillanatban heves kommentáradatot kapok. Szeretném most az egyik leggyakoribb dohányosi érvet veled együtt kibogozni. Benne vagy?

“Leszoktam és mégsincsenek millióim!”

Máris tartozom egy vallomással: én is leszoktam, és nekem sincsenek…

Én is évekig dohányoztam. Igaz, ennek már több mint 10 éve (szóval egész más árakon lehetett akkoriban még cigihez jutni), de bizony napi 1-1,5 dobozzal számolva bizony én is igen komoly pénzeket füstöltem el a fizetésemből. Ebből ma már lakásom lehetne…

De ahogy a legtöbb dohányos, én se számoltam soha, hogy pontosan mennyit költök. Minek is tettem volna? Szerettem cigizni, az életem része volt a dohányzás, nem volt kérdés, hogy áldozok rá, akármennyibe is kerül.

Aztán leszoktam, és nem lettek millióim. De….

LEHETNÉNEK!

A hiba a spórolásban van

Számtalanszor hallom azt a dohányosoktól, hogy

“20 éve leszoktam, mégse lett több spórolt pénzem!”
“Ezek szerint minden 60 évesnek van 10-11 milliója?”
“Hol a luxus kocsid Gábor, amit a cigi árából vettél?”

Nos, erre csak azt tudom mondani, hogy ismerek nem is egy exdohányost, akinek bizony lett spórolt pénze. Akinek lett háza, vagy új autója pontosan abból a pénzből, amit leszokás után a cigiből félretett.

Hogyan? Úgy, hogy félretette!

Aki dohányzik, az akárhogy is számoljuk havi szinten több tízezret elkölt a cigire. Ez tény. Ezen kár is vitatkozni, a cigaretta komoly kiadás a családi kasszából. (Itt egy gyors kalkuláció, ha esetleg kíváncsi vagy a pontos számokra. ››) Namármost ha leteszed a cigit, de ugyanazt a pénzt minden héten elköltöd ruhára, cipőre, kávéra, bármi másra, akkor valóban nem marad hó végén a zsebedben a leszokás után egy fillérrel sem több.  

De van, aki nem így csinálja!

Az okos feleség

István barátom az élő példa erre, ő 8 éve szokott le a segítségünkkel a cigiről. Igazi láncdohányos volt, rengeteget költött cigire, mindig a legdrágább fajtákat szívta. 

“Nem iszom, nem csajozom, ez az egy káros szenvedélyem van, hadd legyen már ennyi luxus az életemben” – mindig ezt mondogatta a feleségének, aki persze rettenetesen félt, hogy ez a “kis” luxus hamarosan nem csak a pénzüket veszi el, de Istvánt is kinyírja.

Addig-addig unszolta a férfit, mígnem nagy harcok árán István csak eljött az egyik leszoktató szemináriumra. Emlékszem, szilveszter előtt volt nálunk, és úgy ült be az előadásra, hogy nem érdekli mit mond az asszony vagy mit szólok én, a szilveszteri bulit ő biztos, hogy végigdohányozza. :) 

Nem így lett. István december 28-án elszívta az utolsó szál cigijét, és nagy örömére azóta sem dohányzik. 

Na de hogy jön ide a spórolás?

István annyira biztos volt benne, hogy nem fog leszokni még az Allen Carr programmal sem, hogy üzletet kötött a feleségével. Megígérte neki, hogy minden hónapban a “kosztpénz” mellé kiadja készpénzben azt a 40 ezer forintot is, amit addig a cigire költött. Így is lett. István leszokott, az üzlet viszont üzlet, az adott szó meg aztán végképp kötelez, így aztán minden hó elején szó nélkül le is tette az asztalra Elvirának azt a plusz 40 ezret. Nem kérdezte mire költi, nem számolta, betette a közös kasszába és ment tovább az élet. 

Aztán 2 év múlva karácsonykor Elvira egyszercsak elővett 1 millió forintot egy borítékból, hogy “Tessék Drágám, ez a tied. Amit elszórtál volna cigire, azt az utolsó fillérig félretettem neked. Költsd el bármire, ez a te spórolt pénzed.”

A te döntésed

Az a helyzet, hogy letenni a cigit (önerőből, vagy pénz-visszafizetési garanciával az Allen Carr módszerrel) igazából csak döntés kérdése. 

Ahogy az is csak egy döntés kérdése, hogy leszokás után a cigin megspórolt pénzt magadra költöd… úgy, hogy az a havi 40 ezer mostantól egészségedet szolgálja…. Vagy a családodra költöd… hogy nekik több dolgot meg tudj venni, könnyebb legyen az életetek. Csak egy döntés kérdése, hogy felcímkézed-e ezt a pénzt, és minden hónapban félreteszed… vagy nem. 

Lehet azt mondani, hogy “úgyis elmegy az a pénz másra”, és “más meg másra szórja el”. De az a pénz akkor is havonta 40 ezer, 2 év múlva 1 millió, 10 év múlva 5 millió forint, és így tovább. És egyes egyedül te döntöd el róla, hogy mire költöd el.

Tudod mit? Tegyél egy próbát! 

Jön a 2020, szép kerek dátum. Gondold át, hogy mi lenne ebben az évben a szíved vágya! Írd fel egy papírra, hogy mire költenél el mondjuk 2020 karácsonyán félmillió forintot, ha egyben megkapnád a kezedbe ezt az összeget. 

Lenne helye? Tudnád használni azt a pénzt a cigin kívül másra? Ha igen, akkor vegyél egy nagy levegőt, hozd meg azt a DÖNTÉST, és ne halogasd tovább a leszokást! Ha egyedül már próbáltad, vagy biztosra mennél, akkor Gyere el mielőbb valamelyik Allen Carr szemináriumra, és szabadulj meg az újévre a cigarettától könnyen, sóvárgás, elhízás és felesleges körök nélkül, VÉGLEG!

Én itt leszek és segítek neked, sőt, azt is megígérem, hogy a decemberi szemináriumokra egy-két spórolási tippel is készülök neked! ;) Találkozzunk a leszoktató programon!

 

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Szia mindenkinek. 2X vettem rész a leszoktató szemináriumon, azóta is cigizek. NEM müködik!

  Válasz
  Avatar Ötvös sándor
  2020-02-20 18:02
  • Szia Sándor, Őszintén sajnálom, hogy neked nem sikerült. A módszer egy kapaszkodó, de ne feledd, a függőségben nincs csodapirula. Neked is oda kell tenned magad! Remélem egyszer sikerül megszabadulnod a cigitől!

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:55
 • Leszoktam magamtól, most lesz màjusban 1,éve.

  Válasz
  Avatar Szmàk ivàn
  2020-02-2 05:21
 • Képtelen vagyok leszokni,ettől függetlenül azt mondom,Ha nem élvezeti,bódító szereket vennék helyette,ennél csak,értelmesebbre tudnám költeni.

  Válasz
  Avatar Szűcs Erika
  2020-01-3 19:07
 • Sajnálom hogy nem regisztrált a rendszeretek az otthoni leszoktató programra mert próbáltam jelentkezni de nem regisztrált. Majd legközelebb hátha sikerül. Vagy ha be tudnátok tenni mégis én állnám az árát.

  Válasz
  Avatar Martin
  2019-11-26 20:34
  • Kedves Martin! Megtennéd, hogy felhívsz minket az alábbi ingyenes számon: 06-80-624-426 Itt tudunk segíteni neked. Köszönettel, Gábor

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2019-11-27 11:20