Le tudok-e szokni, ha nem igazán akarok?

  • Írta: Szász Gábor
  • 2016. június 21. kedd
  • Nincs hozzászólás.

Neked is biztos jó okod van arra, hogy leszokj a dohányzásról. Ugyanakkor biztosan az is ott van még a fejedben, hogy igazából szeretsz cigizni. Megnyugtatlak, minden dohányos szeret dohányozni. Még akkor is, ha már utálja a cigit, és utálja saját magát is, amiért még mindig nem szokott le.

Nagyon kevesen merik feltenni ezt a kérdést, de szinte minden dohányosban ott motoszkál:

“Le tudok-e szokni, ha nem igazán akarok?”

Arról már írtam korábban, hogy akaraterővel száz dohányosból csak mindössze öt tud fél évnél hosszabb időre leszokni.

Ez a széles körben elfogadott statisztika is azt mutatja, hogy a dohányosok nagy többségénél az akaraterő nem működik a leszokásban.

Nézzük azonban meg ennek a fordítottját! Le tudnál-e szokni, ha nem is igazán akarsz?

Ha szeretnéd tudni, miért bukik el a leszokni vágyók 93%-a és mit tehetsz ellene, kattints ide és töltsd le ingyenes tanulmányunkat. Hidd el ennek segítségével tisztán fogsz látni és tudni fogod mi kell pontosan a leszokáshoz.

Akaraterő nélkül sikerülhet-e?

A válaszom az, hogy IGEN.

Az Allen Carr módszerhez ugyanis nem kell akaraterő. És erre bizonyítékom is van.

Az Allen Carr módszer egynapos szemináriumán rendszeresen vesznek részt olyan dohányosok, akik nem saját elhatározásból jönnek el, hanem a családjuk küldi őket.

Többen ajándékba kapják a leszoktató szemináriumot (szép kis ajándék, nem igaz? :-)), de olyan is volt már, hogy valakit szó szerint a családja hozott el.

vag0728

Két közös vonás van ezekben a dohányosokban:

1) Az egyik, hogy ők nem akarnak leszokni, de a családot sem akarják megbántani. Így végül engednek a nyomásnak, és eljönnek.

2) A másik közös az, hogy szinte kivétel nélkül mindannyian leszoknak a dohányzásról a szemináriumon.

Igen, jól érted. Nem úgy jönnek el, hogy le akarnak szokni, de sikerül nekik, és többet nem gyújtanak rá. Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy ha valaki, hát ők nem használtak akaraterőt.

Itt van még egy bizonyíték

Hasonló történt az üzlettársam édesanyjával is. András, a cégtársam már egy ideje hiába hívogatta az anyukáját a szemináriumra. Margó még nem akart leszokni.

Mindig azt mondta, hogy majd azután jön el, ha nyugdíjba ment, és nyugodtabb lesz az élete. (Ismerős az érvelés?)

András azonban egyszer kész tények elé állította. Épp egy vállalatnál tartottunk szemináriumot, de az adott telephelyen csak négyen jelentkeztek a terápiára. Mivel nálunk 5 fő a minimum létszám, András az édesanyját kérte meg, hogy ugorjon be.

– Nem kell leszoknod, Anya – mondta neki – csak gyere el, és ülj be, hogy meg tudjuk tartani a szemináriumot. Igazán támogathatnád ennyivel a vállalkozásunkat – dobta be a Jolly Joker mondatot András.

Margó pedig jött, látott és győzött …. a dohányzás felett.

A szeminárium  végén ő is elszívta az utolsó cigarettáját – ez nálunk hagyomány – és  azóta sem gyújtott rá.

hivj-minket

Ez 2011. februárjában volt. Nála jobban talán csak a család lepődött meg. Pedig Margó közel negyven évig dohányzott, és saját bevallása szerint sem akart leszokni.

De példaként tudom említeni azoknak a cégeknek a dolgozóit is, akik a Füstmentes Munkahely program keretében vettek/vesznek részt az Allen Carr szemináriumon. A dolgozók a legtöbbször nem is akarnak leszokni, mégis részt vesznek a programban, hiszen a cégvezetők átvállalják a költségeiket, nekik csak annyi dolguk van, hogy beüljenek a szemináriumra.

Annak ellenére, hogy a résztvevők döntő többsége még nem határozta el magát, és nem akart leszokni, a céges szemináriumok sikeressége közel 80%!

A-person-snaps-a-cigarette-to-quit-smoking

Hogyan lehetséges ez?

Az Allen Carr módszer segítségével bármelyik dohányos le tud szokni akaraterő nélkül is.

Ha létezik csoda, én ezt annak tartom!

Én magam is hatalmas csodának éltem meg, amikor évekkel ezelőtt könnyen, elvonási tünetek és akaraterő nélkül tudtam abbahagyni a dohányzást egy londoni Allen Carr központban.

Ezt Te is meg tudod tenni. Hogyan? Mindjárt elárulom!

Persze, nem csak azoknál működik az Allen Carr módszer, akik nem akarnak leszokni. Ezeket a példákat csupán azért említettem, hogy bebizonyítsam: a dohányzásról való leszokáshoz az Allen Carr módszerrel nem kell akaraterő.

Első lépésként töltsd le ingyenes tanulmányomat, melyből megtudod, miért fullad kudarcba a leszokási kísérletek 93%-a és mit tehetsz ellene. Kattints ide és töltsd le most >>

Természetesen akkor is tudok segíteni, ha Te le akarsz szokni a dohányzásról, már többször próbáltad, ám eddig nem sikerült. És akkor is, ha nem akarsz leszokni, de az orvos szerint muszáj.

kudarc-tanulmany

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.