Allen Carr módszer az Egészségfejlesztési Intézet ajánlásával!

  • Írta: Szász Gábor
  • 2016. október 27. csütörtök
  • Nincs hozzászólás.

Idén már a második kórház kéri az Allen Carr Központ segítségét abban, hogy a dolgozóik letehessék a cigit. Kifejezetten olyan módszert kerestek, ami a gyógyszergyártó cégektől független, természetes, de VALÓBAN működik. Óriási öröm számunkra, hogy egy újabb egészségügyi intézmény szavazott bizalmat az Allen Carr módszernek.


Januárban a siófoki kórházban tartottuk meg a szemináriumot, ahol a részvevők 80%-a sikerrel le is tette a cigit. A siófoki kórház igazgatója dr. Nagy Gábor most novemberre már le is foglalta a következő alkalmat. A Siófoki kórház mellett azonban az Egészségfejlesztési Intézet (EFI) és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház is összefogott, és megkerestek minket, hogy segítsünk a dolgozóiknak leszokni a dohányzásról. Hatalmas megtiszteltetés és elismerés ez számunkra.

orvos

A veszprémi kórház dolgozói az Allen Carr módszerrel szoknak le a dohányzásról

Az Allen Carr dohányzás leszoktató szemináriumokon gyakran vesznek részt orvosok. Sebészek, fogorvosok, házi orvosok. Ők azok a szakemberek, akik a leginkább tudják, milyen egészségügyi károsodást okoz a dohányzás a szervezetben. Azonban hiába vannak tisztában ezekkel az információkkal, mégsem tudnak leszokni akaraterővel, vagy egyéb leszoktató eszközökkel.

Ezért is példaértékű, hogy immár a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház vezetősége is felismerte a problémát, és mert nyitni egy olyan “forradalmi” módszer felé, ami nem a nikotinfüggőség kezelésére alapoz. Maga a módszer több mint 33 éve létezik a világban, és egészen más megközelítést alkalmazva jutattja el a dohányosokat abba az állapotba, hogy többé ne legyen szükségük a cigarettára.

Hiszen az Allen Carr módszer lényege, hogy azokat a tévhiteket, téves gondolatokat tegye helyre, amik miatt egy dohányos úgy érzi, szeret dohányozni, ami miatt elképzelhetetlennek tartja az életét a cigi nélkül.

20161026_150937

A Csolnoky Ferenc Kórház meghatározó helyet foglal el a régió betegeinek gyógyításában, emellett nagyon fontos számukra az egészséges és tudatos életmód, így a dolgozóik egészségügyi állapotának megóvása is. Ezáltal saját példájukon tudják bemutatni és hitet adni a betegeknek, kollégáknak, hogy igenis, le lehet szokni a dohányzásról nikotinpótló eszközök nélkül is.

Szükség van a VALÓDI segítségre

Nem csak mi, de az egészségügyben dolgozók között is egyre többen érzik úgy, valódi segítségre van szükségük a dohányosoknak. A nikotinpótló eszközök segítségével maximum 20% az, aki le tud sozkni a cigiről. Azonban ezekeben az esetekben gyakran előfordulnak elvonási tünetek, ami feszültté, idegessé teszi az embereket. Ráadásul ha nem a megfelelő módszert választják, akkor helentkezhet elhízás is. A jelentős többletsúly pedig további egészségügyi problémákat okozhat (pl. cukorbetegség, magas koleszterin szint stb).

Ezzel szemben az Allen Carr módszer a könnyű és végleges leszokást hozza el a leszokni vágyó dohányosoknak, ráadásul a sikerarány megközelíti a 90%-ot, ami azt jelenti, hogy 10-ből 9 dohányos le tud szokni a dohányzásról a segítségével.

Foglalkoznunk kell a témával

A dohányosok hajlandóak struck-politikát folytatni, és becsukni a szemüket, fülüket, mikor a tényekről kell beszélni. Pedig nem árt tisztában lenni azzal, hogy évente közel 40.000 ember halála, és 6.000-8.000 végtag amputáció hozható összefüggésbe a dohányzással. Pedig a betegségek kétharmada megelőzhető lenne egy dohányfüstmentes egészségesebb életmóddal! A kórházak már bizalmat szavaztak az Allen Carr módszernek, ne várj tovább, tedd meg Te is az első lépést a leszokás felé!

anthonyhopkins_szeminar_nagybanner

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.