Csak egy szál cigi! Megéri?

  • Írta: Szász Gábor
  • 2018. április 10. kedd
  • Nincs hozzászólás.

Itt a tavasz, jön a kiülős időszak, és bizony sok frissen leszokott, vagy leszokóban lévő dohányos számára jön az igazi nagy erőpróba: Mostantól akkor egyetlen szál cigit sem szívhatok el?

Hát, már miért ne szívhatnál? Megteheted, hisz senki nem akadályozna meg valószínűleg, ahogy engem sem. Csak egy baj van: én közel 15 évig függő voltam. És egy függő számára SOHA NINCS “csak egy szál” cigi!

Elmondom mi szokott ilyenkor történni

Miután az első szálat elszívod, először elkezdesz magaddal alkudozni, hogy “Ugyan, csak egy este, csak még egy szál, mit számít már? Eddig olyan szépen megálltam, holnap ugyanúgy meg tudom majd állni. De tényleg, mit számít egyetlen szál?”

Aztán azt veszed észre, hogy másnap mire meginnád az első pohár kávédat, újra ott füstölög a kezedben “csak még egy utolsó szál”.

És ha már úgyis el van rontva ez a nap, akkor már este is, meg akkor már a héten minden nap megengedsz magadnak “csak egy szálat”…

Ezt jelenti egy függőnek a “csak egy szál”!

Megéri?

Ezt neked kell tudnod. Neked belefér, hogy újra füstszagú szájjal ébredj? Belefér, hogy megint utáld magad és akaratgyengének tartsd magad? Megéri, hogy lesütött szemmel kitérjenek előled a szeretteid, a kollégáid, mert látni sem akarják, hogy már megint ugyanott tartasz?

Mert ez mind-mind a csomag része, ha újra dohányzol. És ahhoz, hogy újra dohányozz elég “csak egy szál”.

Nem az a célom, hogy szégyelld el magad, még csak az sem, hogy visszatartsalak.

Én csak azt mondom, hogy

Addig, amíg nem tudsz másképp gondolni a cigire…

Addig, amíg a következő rágyújtást csak egy szálnak tartod…

Addig, amíg szerinted mindez belefér…

Addig függő vagy, akit mindig pontosan egy szál cigi választ el a leszokástól.

Fogadj el egy jó tanácsot! Amíg a fejedben nincsenek rendben a dohányzással, és a “csak egy szálakkal” kapcsolatos gondolatok, addig akárhány napja vagy hete nem gyújtottál rá, ne kockáztass! Mert addig ugyanúgy függő vagy!

Mielőtt végképp elkeserednél, hogy mostantól akkor egyetlen szál cigit sem szívhatsz el, kérd az ingyenes Allen Carr Start konzultációt, és tudd meg, hogyan állhatod meg, hogy idén nyáron te már ne ess kísértésbe!

Addig is kellemes “csak egy szál”-mentes napokat!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.