Zsonglőrködés helyett – Honnan tudhatod, hogy mi a fontos az életedben?

  • Írta: Szász Gábor
  • 2019. január 11. péntek
  • Nincs hozzászólás.

Nem tudom te hogy vagy vele, de én egy nagyon pörgős és fárasztó december után nagy elhatározással vágtam neki az új évnek: megtalálom a módját, hogy azokra a dolgokra mindig legyen időm, amik valóban fontosak számomra. Nem kimondottan újévi fogadalom ez, inkább egy olyan döntés, amiről úgy érzem, már réges régen esedékes lett volna.

Megmondom őszintén, nem könnyű a dolog!

A “hogyan tartsd be az újévi fogadalmad, hogyan oszd be az idődet, hogyan fogyjál le, és hogyan legyél hatékonyabb” tippekkel tele a net, de minden ilyen tuti tippnél azt érzem, hogy valami hiányzik.

Emberekkel dolgozom, így aztán pontosan tudom, hogy ahány ember, annyiféle élethelyzet, annyiféle probléma és megközelítés lehetséges. Talán pont ez az, ami miatt ezek a netes “tuti tippek” nem az igaziak. Segíthetnek, de valahogy soha nem adják meg a teljes választ, mert azt a pici pluszt, azt a személyes faktort nem tudják belecsempészni a megoldási képletbe.

Miért mondom el mindezt?

Azért, mert ahogy elkezdtem keresgélni a magam megoldását, szembejött velem egy nagyon találó kép, ami remekül szemlélteti, hogy hogyan érdemes a megoldandó problémáinkra, a feladatainkra, a terveinkre – legyen az akár a leszokás vagy bármi más – tekinteni.

A képen nemes egyszerűséggel egy mérleg állt!

Na, bumm!

Valóban egy végtelenül egyszerű dolog, de pont ennyire szemléletes és megállító volt, és szerintem ez az a kiindulási pont, amit minden leszokni vágyónak szintén elsőként kellene átgondolnia a saját életében: Mi van az én mérlegemben?

Hisz mit csinálunk minden januárban?

Elkezdünk zsonglőrködni a kívánságainkkal. Elkezdjük a fogyókúrát, összeszorított foggal, de próbáljuk tartani a rendszeres mozgást, hisz elhatároztuk… közben belevágunk valami új tanfolyamba, mert szeretnénk képezni is magunkat… és mindennek a tetején egy dohányosnál ott feszít a cigiről való leszokás, mint óriási súly.

Vagyis zsonglőrködünk! A cél, hogy MINDEN maradjon a levegőben.

Na, ez az, amit nem tudunk hosszú távon fenntartani!

Ahelyett, hogy mindent egyszerre a levegőben akarnánk tartani, és az egész napunk egy kész cirkuszi mutatvány, érdemes inkább a mérlegünket megnézni kicsit alaposabban.

Próbáld ki!

Pakold fel gondolatban a mérleged egyik serpenyőjébe a feladataidat, a terveidet, azt a sok-sok feszítő dolgot, amire megoldást kell találnod. Ez lesz az a sok kisebb és nagyobb súly, amivel nap, mint nap telepakolod az életed egyik felét. És hogy mi van a másik serpenyőben? A téglád!

Egy nagy és masszív tégla, az, ami az életedben A FONTOS, ami miatt tulajdonképpen az összes többit csinálod.

Nálad mi ez a tégla? A családod? A gyermeked? A párod? Az egészséged? Az önbecsülésed? Saját magad?

Ha ezt a dolgot vagy dolgokat megtalálod, – mert lehet egyébként ez egy színes, öszetett tégla is, sőt… – nem számít majd, mennyi minden kerül a mérleg másik oldalára. A lényeg, hogy onnantól kezdve minden nehéznek tűnő döntésednél a téglát tedd előbb a mérlegbe.

Mert ha a tégla megvan, akkor már nem lesz olyan nehéz. Sokkal könnyebb lesz meglátni az orrunk előtt lévő megoldásokat, bízni magunkban, és merni meglépni a sokat halogatott terveket, kitartani a céljaink mellett.

Ami pedig a dohányzást illeti

Ha a leszokás “terhe” már nálad is ott van a mérleg egyik oldalán, akkor bármi legyen is a téglád, soha ne feledd, hogy mennyivel nagyobb súlya van a mérlegedben.

Gondolj erre, amikor elbizonytalanodsz, amikor nem találod a megoldást, amikor halogatnád a leszokásod napját, vagy akár elszalasztanád az Allen Carr Nagy Újévi Leszokási Akcióját. ››› Tudj meg többet erről a kivételes lehetőségről! Váltsd be az 50 000 Ft-os kedvezményedet, és szabadulj meg a dohányzás nyomasztó terhétől!

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:
Tweet

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.