„Tegyük le most a cigit” – segítség a leszokni vágyó dohányosoknak

  • Írta: Szász Gábor
  • 2016. január 21. csütörtök
  • Nincs hozzászólás.

Nem tudom, láttad-e múltheti Facebook posztunkat, melyben arról számoltunk be, hogy Dr. Nagy Gábor, a Siófoki Kórház orvosigazgatója keresett meg minket azzal a kéréssel, hogy segítsünk a kórház dolgozóinak leszokni a dohányzásról.

A Siófoki Kórház bizalmat szavazott

A dohányzás egy népegészségügyi probléma, hiszen a dohányzás következményei végső soron mindenképp az egészségügyben fognak landolni. Úgy gondolom, hogy rendeletekkel, illetve tiltásokkal a dohányzásról leszokni nem lehet. Ezért kerestünk egy másik alternatívát, mindenképpen szerettünk volna egy gyógyszergyáraktól mentes megoldást.” – nyilatkozta Dr. Nagy Gábor, a Siófoki Kórház orvosigazgatója.

Bár sokszor vett már részt Allen Carr szemináriumon háziorvos, fogorvos, sebész, sőt pszichológus is, de egészségügyi intézmény még SOHA NEM fordult hozzánk hasonló kéréssel. Ezért is kiemelten fontos esemény ez a magyarországi Allen Carr Központ életében, hiszen köztudott, hogy az orvosok előszeretettel ajánlják a gyógyszeripari termékeket a leszokni vágyó dohányosoknak.

Példamutatás az egészségügyben

A “Tegyük le most a cigit” kezdeményezés lehetőséget biztosít a kórház dolgozóinak, hogy leszokjanak a dohányzásról. Ennek köszönhetően azok is részt vettek a szemináriumon, akik eddig úgy gondolták, szeretnek cigizni. A dohányzás leszoktató szemináriumon azokat a tévhiteket szüntetjük meg, amik miatt a legtöbb dohányos úgy érzi, szeret cigizni, amik miatt képtelen önerőből leszokni.

Dr. Nagy Gábor elmondta, hogy évente közel 40.000 ember halálát okozza valamilyen dohányzással összefüggésbe hozható betegség.

Ezért is van nagy jelentősége annak, hogy az orvosok, nővérek is megismerjenek új módszereket, mint pl. az Allen Carr módszer, amely nem alkalmaz tapaszokat, gyógyszereket, tűket, hanem természetes módon szünteti meg a dohányzás valódi okát, a mentális függőséget. Ezáltal saját példájukon tudják bemutatni és hitet adni a betegeknek, kollégáknak, hogy igenis, le lehet szokni a dohányzásról nikotinpótló eszközök nélkül is.

Az első dohányzás leszoktató szemináriumot már meg is tartottuk, az erről készült TV2 felvétel itt nézhető meg, kattints a képre:

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.