A leszokni vágyó dohányos 3 ellensége

 • Írta: Szász Gábor
 • 2017. október 18. szerda
 • 5 hozzászólás.

Sokszor találkozom olyan leszokni vágyó dohányossal, aki ugyan nagyon szeretne leszokni a cigiről, mégis újra és újra a leszokás ádáz ellenségeivel kerül szembe. Nem a visszaesők, hanem az el sem indulók táborát gyarapítják.

Mik a leszokás ellenségei?

A leszokni vágyók 3 fő ellensége:

1. Önmaga hitegetése

„Csak egy-két szálat szívok.”, „Én nem leszek beteg tőle.”, „Akármikor abba tudnám hagyni, ha akarnám.”, „De hát én szeretek cigizni.”, „Csak társaságban gyújtok rá.” stb.
Ismerős valamelyik idézet? Esetleg már a te szádból is elhangzott egyik-másik?

Amíg úgy gondolkodsz a dohányzásról, mint ami neked nem is okoz problémát (miközben azért olvasod a cikkeimet, vajon miért?), addig a leszokáshoz egy lépéssel sem kerülsz közelebb.

Ahhoz, hogy az első sikeres lépést megtedd, be kell látnod, hogy a cigaretta rabja vagy, és ez nem tesz jót neked.

2. Megszokás

Tudod, hogy jó lenne abbahagyni a dohányzást, mert egészségtelen, büdös és viszi a pénzt, de mégsem tudod rászánni magad? Nem tudod elképzelni a reggeli kávét, az ebéd utáni pihenést, a Balaton-parton üldögélést egy jó cigi nélkül?

Ezek mind azt jelentik csupán, hogy a megszokások szerint élsz, de tudod, ha valami változást szeretnél, az azzal jár, hogy ki kell lépned a komfort zónádból.

Tudom, nem könnyű, de az első lépés a sikeres leszokás felé mindenképpen ez. A megszokások beleragasztanak abba az állapotba, amiben igazából már nem is szeretnél élni.

A megszokások tehát ellenségeid.

hand-792072_1280

3. Halogatás

Egy hölgyismerősömtől, aki folyton panaszkodik, hogy az alakja már nem a régi, egy évvel ezelőtt megkérdeztem, miért nem választ magának egy sportot, amit szívesen végezne és be tudna illeszteni a napi teendői közé. Azt válaszolta, hogy már tervezi, de majd jövő héten fog tudni belevágni, mert akkor kevesebb lesz a munkája.

Fél évvel ezelőtt összefutottam vele egy baráti társaságban, és amikor meghallottam, hogy ismét az alakjára panaszkodik, újra megkérdeztem tőle, miért nem sportol valamit. Azonnal rávágta, igen-igen, tudja, holnap el is kezdi.

Tegnap találkoztam vele ismét, és kiderült, még mindig nem vágott bele a tervébe, hogy rendszeresen fog valamit mozogni.

Azt tapasztaltam, hogy ugyanígy halogatják a dohányosok is a leszokást. Egyik napot sem érzik megfelelőnek rá. Pedig a leszokásra a legalkalmasabb időpont a MOST!

your-20198_1280 pixabay700

Oké, lehet, hogy úgy érzed, mostanra még nem érett meg benned az elhatározás eléggé, de mi lenne, ha kitűznél egy konkrét napot, amire előre rákészülsz lelkileg? Azt javaslom, ne a január 1-je legyen, mert az nagyon messze van és tulajdonképpen semmivel sem könnyebb Újévkor leszokni, mint akár augusztus 29-én vagy szeptember 17-én. Válassz ki egy napot, amikor elszívod az utolsó szálat és aztán vége!

Mi az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központban abban tudunk segíteni, hogy segítünk elindulni a leszokás felé vezető úton. Első lépésként azt ajánlanám, hogy jelentkezz be az ingyenes, élő elődaásunkra, melyet szerda este fogunk tartani. A sikeres leszokás 3 titka c. előadásra itt tudsz regisztrálni>> 

Mindig ezt az első lépést a legnehezebb megtenni, és esélyt adni magadnak. De ha már megvan az időpont, hidd el, minden megy majd, mint a karikacsapás!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Le szeretnék szokni:(

  Válasz
  Avatar Hajnalka
  2017-10-31 21:38
 • Kedves Gábor úr.

  Nagyon sokat próbálkoztam már a leszokással,de valahogy nem sikerül,ép ezért szeretném önnel is felvenni a kapcsolatot,és a segitségét kérni.
  Nagyon szeretném az előadását meg hallgatni,ezért fogom követni a neten.
  A segítségét előre is köszönöm.
  Üdv.Julianna

  Válasz
  Avatar Demjén Julianna
  2017-10-28 08:24
 • Kedves Gábor!
  Február 26.-án lesz 5 éve,hogy ezzel a módszerrel véglegesen,gond és kínlódás nélkül leszoktam a dohányzásról.Ami sokat segített,az az volt,hogy miután meghoztam a döntést,a következő szeminárium dátuma számomra már egy fix időpont volt.Erre gondolatban rá lehetett készülni,hiszen eldöntöttem,meghoztam az áldozatot,És így meglett az eredménye is.Köszönet érte!
  Üdvözlettel!Egy boldog nemdohányzó!
  Zoltán!

  Válasz
  Avatar Sirkó Zoltán
  2017-10-26 20:59
 • Nagyon jó meglátás! Az ember mindig halogatja és megmagyarázza saját magának! Én is ezt teszem minden nap. Az elhatározás megvan, csak a lendület hiányzik!

  Válasz
  Avatar Bartal Barna
  2017-10-24 19:23
 • Leszokás részemről úgy történt hogy egy vasárnapi napon szívtam a cigarettát és következet a hétfő és nem gyújtottam rá aminek egy éve és 21napja így kell leszokni a cigiről 50 év után.

  Válasz
  Avatar Horváth János
  2017-10-23 11:10