Hipnózissal a cigi ellen? Ez a sikeres leszokás TITKA?

 • Írta: Szász Gábor
 • 2016. augusztus 31. szerda
 • 2 hozzászólás.

Szeretnéd tudni, mi a titka a világhírű dohányzás leszoktató program, az Allen Carr módszer sikerének a titka? Nos, a módszer sikerének a kulcsa, amiről most írni fogok: a hipnoterápia. Az Allen Carr szeminárium utolsó fél órájában ugyanis egy kis hipnoterápiával erősítjük meg a nap folyamán elhangzottakat, hogy azok a tudatalattidban is rögzüljenek, és másnaptól ne is kívánd már a cigarettát. 

Mi az a hipnoterápia?

Sokan úgy gondolnak rá, mint a filmekben megjelenített hipnózisra. Azonban ne aggódj, most egyeltalán nem erről van szó a dohányzás leszoktató előadások esetében. Elmondom részletesen, nálunk mi és hogy történik, és miért is van szükség rá.

Ahhoz, hogy megértsd a hipnoterápia elvét, vissza kell nyúlnunk oda, hogy miért is dohányzunk. Amit sokan csak úgy éreznek, hogy „szeretek dohányozni”, az nem más, mint mentális vagy lelki kötődés a cigarettához.

A függőség kb. 97%-át ez a lelki kötődés teszi ki, míg a nikotinhoz kapcsolódó kémiai függőség a kb. 3%-át. Megdöbbentő adat, nem?

97-3chart

A mentális függőség nagyrészt a tudatalattinkban alakul ki. Ezért is annyira eredménytelen az akaraterővel történő leszokás, ami ugye a tudatos szinten történik. Akaraterővel, tehát a tudatos gondolataiddal nem tudsz hatni a tudatalattidra. 

A hipnoterápia épp ezt oldja meg, hogy amit tudati szinten már megértettél, az a tudatalattidban is rögzüljön.

A hipnózis egy ellazult állapot félúton az alvás és az ébrenlét között, amikor a tudatalattid is befogadó, és így tudsz rá hatást gyakorolni.

Ebben az ellazult állapotban, az Allen Carr szeminárium utolsó félórájában, tulajdonképpen megszüntetem a lelki kötődésedet a cigihez. Ezért lehetséges, hogy megrögzött láncdohányosok is gond nélkül tudják abbahagyni a
dohányzást az Allen Carr szemináriumon. Egyszerűen nem kívánják tovább a cigit, mert nem csak a tudatuk, de a tudatalattijuk is „veszi a lapot”, hogy nincs tovább szükséged rá.

Akkor miért nem csak hipnoterápia van?

A hipnoterápia nagyon fontos része az Allen Carr módszernek, de önmagában nem eredményes a dohányzás leszoktatásban. Mi az oka ennek?

Egy dohányos tele van tévhitekkel, amelyeket tudatos állapotban kell átbeszélnünk. Ilyen tévhit pl. hogy a dohányzás csökkenti a stresszt, segít a koncentrálásban, stb.

Hypnotherapy782x381

A szeminárium nagy részében tehát a tudatodhoz szólok, észérveket felsorakoztatva. Nem arról fogok beszélni, hogy miért kellene leszoknod, hanem arról, hogy egyáltalán miért is dohányzol. Nekem elhiheted, ezt minden dohányos tévesen látja.

Fel fogom hívni a figyelmed azokra a tévhitekre, amelyek minden dohányzó embert csapdában tartanak. A nap folyamán lépésről lépésre átformáljuk a cigiről alkotott tudatos gondolataidat épp olyanra, mint amilyenek egy nemdohányzó gondolatai ugyanerről.

A szeminárium végén, a hipnoterápia során pedig ugyanezeket az érveket mondom el, csak egy ellazultabb formában, hogy a tudatalattidban is rögzüljenek.

Nyugi, nem fogsz mély hipnózisba esni

Ne aggódj, ha tartasz tőle, hogy átadd az irányítást másnak. Az sem gond, hogy ha téged nem lehet hipnotizálni. Itt nem klinikai mélyhipnózisról van szó, inkább egy irányított relaxációról.

Mihez is hasonlítható? Biztos volt már részed olyan élményben, amikor egy CD-vel vagy egy jógaóra végére beillesztett relaxációs negyedórával kicsit megpihentél, elengedted a napi stresszt, a város zaját, és befelé figyeltél. Ez a félóra is, amit a szeminárium végén tartok neked, ilyen lesz, de kimondottan a dohányzás leszokáshoz kapcsolódó információk átadására koncentrálódik.

Ha nem szeretnél, még lefeküdni sem kell hozzá. Nyugodtan ülhetsz majd a székedben, esetleg felteheted a lábad egy másikra, ha úgy esik jól. A lényeg, hogy el tudj lazulni, kellően kényelmes helyzetbe tudd helyezni magad.

hipnoterapia 700

(a kép csak illusztráció)

Ilyenkor egy kicsit besötétítjük a termet, és arra foglak kérni, hogy csukd be a szemed. Persze ez sem kötelező, ha nyitva szeretnéd tartani a szemed, az is rendben van, de hatásosabb lesz, ha követed a módszer ajánlásait.

Aztán pedig a szokásosnál monotonabb hangon elismétlem újra a szeminárium legfőbb gondolatait, amelyek ebben az ellazult állapotban el fognak jutni a tudatalattidba is, és ott rögzülnek.

“Nem azért nem cigarettázom, mert nincs”

Kedves Gábor! Az egész úgy kezdődött, hogy a nejem titokban elhatározta, hogy leszokom a dohányzásról. Ez kiverte nálam a biztosítékot, hogyan is dönthet helyettem az “asszony”!?

Már egyszer jól döntött, hiszen engem választott, ezért bár duzzogva is, de elmentem erre az egész napos dohányzás leszoktató szemináriumra. 

De nem! Tetszettek a cigiszünetek és a beszélgetések. Az egész nap után az a kis meditáció a kulcs, és az elme ezek utána azt teszi, amit tennie kell. Amikor este kijöttem a leszoktató szemináriumról, a zsebemben volt egy egész doboz cigi. Egy jól látható helyre kiraktam a lakásban, még hónapokig ott volt. Tudnom kellett, hogy nem azért nem cigarettázom, mert nincs. Hanem mert nemdohányos vagyok/lettem.

31 év folyamatos füstölgése múlt el egy hideg téli napon, az egészhez képest egy szempillantás alatt. A nemdohányosként eltelt sok nap, és a mögötte álló napi 1000 forint cigipénz, ami most már megmarad… Köszönöm! János

Szeretnéd Te is kipróbálni? Jelentkezz most az 1 órás Allen Carr bemutató előadásra, és próbáld ki a módszert! Kattints ide >>

Egyszerű és hatásos!

Úgy érzed, hogy nincs elég akaraterőd a leszokáshoz? Azt mondom, nincs is rá szükséged. Pusztán egy elhatározás, ami kell, hogy le akarsz szokni! És némi nyitottság. A többit pedig bízd rám, illetve Allen Carr zseniális dohányzás leszoktató módszerére!

Az Allen Carr módszer többek között azért is kiemelkedő eredményességű, mert ez az egyetlen, amely a tudatos és a tudatalatti szinten is rögzíti azokat az információkat, amelyek segítségével a nemdohányzó állapotodba kerülhetsz vissza.

Kedvet kaptál? Gyere, próbáld ki az Allen Carr módszert!

Te is szeretnél boldog nemdohányzó lenni? Akkor itt a remek lehetőség! Ugyanis egy 1 órás ingyenes bemutató előadás keretében Te is kipróbálhatod és bepillantást nyerhetsz a módszer működésébe!

banner_0803_fekvo_uj

Kérdésed van?

Hívd bizalommal Évi kolleganőmet a 06-80-624-426-os zöld számon. Évi maga is az Allen Carr módszerrel szokott le a dohányzásról, így biztos, hogy Neked is fog tudni segíteni.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:
Tweet

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Kedves Gábor és munkatársaid! Én már voltam szeminá-
  riumon, es megerősitőn is. Sajnos elég messze lakom Budapesttől,(330 km.) Igy sem anyagi, sem egészségi álla-potom miatt nem tudok elmenni egy ujabb megerósitő szemináriumra. Minden irásod és interneten előadásod elolvasom, megnéze,. Még sem tudok teljesen megszaba-dulni a nyavajás cigitől. Vannak napok hogy nem szivok
  -egyet sem, más napokon 3-5 szálat is. Nem tudom miért van ez igy de már lassan ebbe bele betegszem. Nem elképzelhető, hogy nálam a fizikai függőség erősebb 3-5%
  nál. A szemináriumok jók voltak. Meg is értettem mindent. Nem tudom, hogy nekem miért nem sikerül semmi. Már a kollegáiddal is elég sokat konzultáltam, adtak is jó tanácsokat. Kérem a segitségeteket,mert már lassan idegileg is kiborulok. Maradok tisztelettel: J. Tibor.

  Válasz
  Jánvári Tibor
  2016-09-1 17:36
  • Kedves Tibor, Kérem, hívjon minket a 06-80-624-426 os számon, és Évi kolléganőnk megadja Önnek Gábor számát, ha vele még nem beszélt. Üdvözlettel: Kriszta, Allen Carr Központ

   Válasz
   kriszta
   2016-10-16 08:34