Ígérem, ígérem…leszoktam!

  • Írta: Szász Gábor
  • 2018. december 5. szerda
  • Nincs hozzászólás.

Neked van valami újévi terved, fogadalmad? Azért kérdezem, mert december vége és főképp a január eleje egyre inkább a nagy ígéretek és tervezések időszaka. Nem egy ismerősöm írja össze ilyenkor a vágyait, nagy divatja van a különböző, netről letölthető évtervező naptáraknak is. Sokan elhatározzák, hogy kevesebbet fognak dolgozni, vagy többet sportolnak, jobban odafigyelnek az egészségükre. Negyedéves, éves cselekvési tervet írnak maguknak… na, és persze bekerül a naptárba az újévi nagy fogadalom is: leszoknak a cigiről.

Ez mind szép és jó, de…

Az a helyzet, hogy sajnos a statisztikák szerint ezek a fogadalmak nagyon ritkán válnak valóra. Kutatások szerint az emberek átlagosan nagyjából 7 egymást követő újévben határozzák el újra és újra, hogy leszoknak a cigiről, de az elhatározások negyede már az első két hétben kudarcba fullad…

Tudod miért?

Tudod miért nem tudják legtöbben tartani az ígéretüket? Annak ellenére, hogy vágynak rá, és tudják jól, hogy jobban járnának, ha leszoknának?

A válasz egyszerű: mert a változás IJESZTŐ!

Minden dohányos fejében van egy csomó félelem, kétely és kérdőjel a leszokással és az ismeretlen, új nemdohányzó élettel kapcsolatban.

Emberek képesek inkább hosszú évekig bennemaradni egy önpusztító életben, csak mert félnek az ismeretlentől… 

Nők százai inkább mérgezik magukat évekig, vállalják még a rák kockázatát is, csak mert attól tartanak, ha leszoknak, meghíznak…

Hogy lehet ebből kitörni?

Nem tudom észrevetted-e, de a legtöbb motivációs “siker-recept” nem szól másról csak, hogy merj nagyot álmodni, vágj bele, bízz magadban és csináld meg! Ennyi. Ilyen egyszerű lenne az egész? Legtöbbször a kép is, amit a sikerhez társítanak, egy lehetetlenül magas hegy vagy szikla, amit győzedelmesen maga alá gyűr a főhős.

A hegy stimmel…

Aki próbált már leszokni, az tudja, hogy pontosan ilyen hatalmas és megugorhatatlan hegynek tűnik a leszokás egy dohányos szemében. 

Hányszor hallom azt ügyfelektől, hogy Gábor, én nem hiszem, hogy képes leszek erre az egészre… Hidd el nekem, le szeretnék szokni, de nagyon félek…Nem tudom elképzelni az életemet cigi nélkül… Attól tartok, nem leszek ugyanaz az ember, ha leszokok… Mi lesz, ha meghízok?… Mi lesz, ha kudarcot vallok?… Mi lesz, ha minden rosszabb lesz, mint azelőtt?

Ismerős? 

Na látod, ez itt a probléma!

Minden változás hatalmas ugrásnak tűnik! Minden változás félelmetes! Mindig van benne a kockázat a kudarcra! És igen, hosszú távon, egyedül borzasztó nehéz kitartani mellette.

Ne a hegyet nézd!

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, idén újévkor Te ne a nagy és magányos fogadalmakra bízd a leszokásod! Ne úgy tekints a leszokásra, mint egy hatalmas akadályra az életedben.

Ha változtatni szeretnél, ha tényleg szeretnél leszokni, akkor kezdj el tenni érte! Egymás utáni kis lépésekkel kezdj, és ne egyedül vágj neki, hanem keresd a segítőket!

Kezdd azzal, ami nem tűnik ijesztőnek, amiben nincs számodra kockázat!

Nekem például nagyon szimpatikus John Wooden, sikeres kosárlabdaedző edzői felfogása:

Ha nap mint nap csak egy kicsivel jobbak vagyunk, idővel nagy dolgok történnek. Ha napról napra csak egy kis lépéssel előrébb járunk, idővel jelentős haladást fogunk tapasztalni.” 

És én is azt látom, ez az, ami leszokásnál is működik! 

Ha tehát szeretnél az új évben Te is megszabadulni a cigifüggőségedtől, akkor kezdd így, kicsinek tűnő, de egymásra épülő lépésekkel! 

1. Ismerd meg az Allen Carr módszert! Nézd meg, mi az a picit új szemlélet, amitől ez a módszer világszerte ennyire sikeres tud lenni, és amit Te is könnyedén be tudsz építeni az életedbe.  ÚJ! INGYENES, LESZOKÁST SEGÍTŐ VIDEÓSOROZAT! IRATKOZZ FEL ITT! ››

2. Kérj ingyenes Start konzultációt! Beszéljük át, hogy nálad melyik Allen Carr program működhetne leghatékonyabban! ›› Ismerd meg a Könnyű Leszokni módszer számodra legideálisabb lehetőségeit! 

3. Próbáld ki a leszoktató programot kockázat nélkül, 100%-os pénz-visszafizetési garanciával! Adj a módszernek egy esélyt, és tudd meg, mik azok az építőkövek, amik Téged is elég stabillá tesznek majd a végleges leszokáshoz. 

Próbáld meg a leszokást ezúttal így! Ne újévi fogadalommal, hanem egyik lépéssel a másik után!

Meglátod, ha így vágsz bele a leszokásba, Te is csak azt fogod kérdezni magadtól, amit a többi Allen Carr módszerrel leszokott volt dohányos ügyfelem: “Csak azt tudnám miért vesztegettem el annyi időt feleslegesen? Miért is nem jöttem el korábban egy Allen Carr leszoktató programra…?”

Sok sikert kívánok Neked ezekhez a következő lépésekhez!
És bízom benne, hogy hamarosan Veled is személyesen is találkozhatok egy szemináriumon!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:
Tweet

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.