Ha valaki le tudja tenni a cigit, az nem szerencse, az a lottó ötös

 • Írta: Szász Gábor
 • 2019. december 1. vasárnap
 • 2 hozzászólás.

Egyszer egy dohányos azt írta nekem, ha valaki le tudja tenni magától a cigit, az nem pusztán szerencsés. Az megnyerte a lottó ötöst. Sokan azt gondolják, hogy én itt az Allen Carr Központban nem épp így gondolom, mert nekem a módszer, a leszoktató program, meg az üzlet a lényeg. De ez nem igaz. 

Nagyanyám nagy lottós volt…

Állandó számokkal játszott, így aztán nem telhetett el úgy hét, hogy legalább 2 szelvényt fel ne adjon. 9, 11, 45, 52, 66 – ezek voltak a nyerő számai, és ha esetleg egyszer nem tudta őket játékba küldeni, akkor óriási stresszben volt, hogy biztos, hogy most fogják kihúzni a számait. Biztos, hogy olyan peches lesz, hogy most bukja el a milliókat. :) 

Minden családi összejövetelen elsorolta, hogy kinek és mi mindent fog megvenni a nyereményből, ha egyszer beüt fortuna.

Neked kisfiam azonnal veszek egy szép házat.
Anyádéknak egy új autót.
A szomszédasszonynak besegítek a tetőbe.
És pár milliót küldök a Bethesdába a beteg gyerekeknek….

Álmodozott a nyereményről, mindenkinek segíteni akart, és tudom, hogy meg is tette volna, ha megnyeri az ötöst… 

De nem nyerte. Azt hiszem talán hármas volt a legnagyobb nyereménye, pár ezer forint, de az is olyan boldogsággal és reménnyel töltötte el, hogy ment és azonnal forgatta is vissza újabb szelvénybe. 

Aki lottózik, az pontosan tudja ezt.

Látom a lottózót az utcánkban is, van, aki tényleg minden héten megveszi a kis szelvényét. Hány ezer, tízezer, az évek alatt hány millió forintokat elkölthet szelvényre? Pedig lássuk be, elképszetően kicsi az esélye, hogy nyerjünk!

1:44 000 000 

Ennyi a sansza annak, hogy megnyerjük az ötöst. Van esélye? Igen. Láttunk már olyat, aki megnyeri? Persze. Na, de most komolyan…. Te láttál már bankot, aki adott volna egy feladott lottószelvényre akár 1 Ft hitelt? 

Miért mesélem neked mindezt a dohányzás kapcsán? 

Azért, mert a leszokás is kicsit így működik. Akik azzal jönnek hozzám, hogy “Gábor, nem kell a leszokáshoz semmi, csak akaraterő. Nem kell ide módszer, semmi “hókuszpókusz”, csak elhatározás kell, és kész.” Na, nekik el szoktam mondani ezt a lottós példát.

A leszokás valóban maga a lottó ötös

Aki meg akar szabadulni a cigitől, annak a leszokás tényleg olyan, mint egy főnyeremény. Gondolj csak bele! Nagyon szeretnél valamit: egy egészségesebb, szabadabb, könnyebb életet. Aztán egyszer csak észreveszed, hogy már nem úgy kapar a torkod. 1 hónap múlva már egyáltalán nem kapar. Könnyebben veszed a levegőt, több pénz marad a zsebedben hó végén. Fizikailag és lelkileg is könnyebb az életed. Mi ez, ha nem főnyeremény? A gazdagságnál is előrébb való mindenkinek, és a legtöbb dohányos másra sem vágyik jobban, mint erre.

Amikor belevágsz a leszokásba, tulajdonképpen nem csinálsz más, mint hogy ezekre az álmaidra váltasz egy lottószelvényt. Adsz magadnak egy esélyt, megteszed a tétet, és várod az eredményt. Ez akkor is így van, ha önerőből vágsz bele, ha nikotintapaszt veszel, ha gyógyszerezed magad, vagy ha az Allen Carr módszerre fizetsz be, és úgy próbálsz leszokni.

A különbség: az esélyek!

Amikor önerőből próbálsz leszokni 5%-os esélyekkel indulsz.
Amikor nikotintapaszt veszel 10-15%-os esélyt váltasz.
Amikor meg az Allen Carr módszerrel “játszol”, akkor 90%-os nyerési eséllyel váltod ki a szelvényt a boldogabb, egészségesebb életre.

Tudom, ezek baromi nagy szavak! De a statisztikák ettől még igazak. Ebben cikkben a különböző leszoktató módszerek eredményességéről bővebben is olvashatsz.

Visszatérve a bevezetőhöz! Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha minden dohányos magától le tudná tenni a cigit. De sajnos a tények, és a számok azt mutatják, hogy nem tudja megtenni mindenki olyan könnyedén ezt. 

Egy olyan függőségben, mint a cigaretta, a tudatalatti szintre 10-ből 9 dohányosnál egyszerűen nem hat a “le akarom tenni” mantra. Tudom, mert én is végigcsináltam, tudom, mert naponta ezt látom.

Lehet lottózni 90 évig is…

Te is mondhatod azt, hogy amit itt leírok, az nem igaz. És egyszer úgyis nyersz a cigi ellen. Lehet reménykedni, és lehet kilapátolni a pénzt mindenféle segédeszközre a leszokásban is. Pont mint a lottózóban.

De mi lenne, ha kipróbálnád egyszer azt is, hogy csak egyetlenegy szelvényt veszel?! Olyat, amivel 90%-os eséllyel nyersz?! Ahol pénz-visszafizetést vállalnak, vagyis visszaadják a “szelvény árát”, ha esetleg mégsem nyernél? És ahol veled együtt örülnek, ha sikerül a leszokás?! 

Te döntesz! Ha úgy érzed jobban akarod az egészséges életet, mint a cigit, és ha szeretnél egyszer biztosra menni a leszokásban, akkor kérj még idén egy ingyenes, telefonos Start konzultációt az Allen Carr Központban. Beszéljük át, mit kell ahhoz tenned, hogy az újévet már a legynagyobb főnyereménnyel a zsebedben, a leszokással kezdhesd!

 

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Sziasztok én 33 év dohányzás után egyik napról a másikra le tudtam tenni a cigarettát az idén lesz 10 éve. Nekem ez hatalmas győzelem volt saját magam felett mert soha nem gondoltam volna hogy egyszer le tudom tenni a cigit. Már nem dohányosként kíváncsiságból hallgattam meg hangoskönyv formátumban Allen Carr leszokás a dohányzásról CD t. Nagyon jónak tartom az egész történetet tanulságos és teljesen logikus módon vezet rá arra hogy mekkora őrültség volt rágyújtani és hogy milyen könnyű igazából letenni . Minden dohányzó és leszokni vágyó embernek szívből ajánlom hogy legalább egyszer vagy olvassak el vagy hallgassák meg és aztán ha mégis rá gyujtanak, az már csak egy nóta legyen örömükben. Sok sikert kívánok minden még dohányos embernek, és arra kérem őket hogy ne zavarják a dohányzással a má nemdohányzókat 😊

  Válasz
  Avatar Damjanov István
  2020-02-9 09:28
 • Egyetértek

  Válasz
  Avatar Ernő
  2020-01-9 14:10