Felelős vagy azért, ha beteg leszel?

  • Írta: Szász Gábor
  • 2017. január 26. csütörtök
  • Nincs hozzászólás.

vagy inkább átfogalmazva: Tehetsz és, ha igen MIT azért, hogy csökkentsd a kockázatát, hogy kialakuljon egy pl. rákos megbetegedés?

Nem tudom láttad-e a Magyar Rákellenes Liga 1 %-ot kérő reklámfilmjét, ami elég erőteljesen kiverte a biztosítékot sokaknál. Még facebook kezdeményezés is indult a betiltására.

Összefoglalva egy bírósági tárgyalásról van benne szó, ahol a rákos beteg a VÁDLOTT és a fejére olvassák, hogy bűnös. Bűnös abban, hogy rákos lett, hogy ő tehet róla. Ez az ő hibája. 
És a büntetése a betegség.

rakellenes-liga-e1485176733725-1024x575-1-1024x575

Ez a film valóban lehet nagyon bántó, hiszen nem mindenki tehet róla, ha beteg lesz. Tapintatlan és durva. Ez biztos.

DE van itt még valami…

Ahogy olvasgattam a cikkeket, gondolatokat amik a “szakavatott” szakértők, mint Karafiáth Orsolya, Sarka Kata, esetleg Demcsák Zsuzsa tollából születtek a film kapcsán, egyre mérgesebb 
lettem.

1148931_kata demcsak

 

Úgy gondolom van jogom szólni ebben a témában, hiszen az elmúlt 6 évben már több, mint 8000 dohányossal kerültem kapcsolatba és segítettem nekik letenni a cigit, megismertem az életüket.

IGEN, ez a film erős! Igen, valóban nem igaz, hogy MINDENKI tehet arról, ha beteg lesz, hiszen itt beszélhetünk pl. rákos kisgyermekekről is. Igen, valóban SENKI nem érdemli meg, hogy rákos 
legyen, na de azt mondani, idézem:

Karafiáth Orsolya: “A dohányzás NEM káros” és hozza az egy-két olyan példát, amikor valaki anélkül tüdőrákban halt meg, hogy dohányzott volna
vagy
Sarka Kata: “Senki nem tehet róla, ha rákos lesz!”

EZEK a kijelentések talán még károsabbak, mint amilyen bántónak érzik egyesek a kisfilmet.

rakellenesliga_youtube-com_980x480

MIÉRT?

Mert azt sugallják, amit hallani akarunk, hogy: csinálj csak mindent tovább úgy, ahogy eddig, tehát cigizz, igyál alkoholt, egyél zsíros ételeket és ne sportolj, HISZEN úgyis mindegy, a RÁK nem válogat.

Te tudtad, hogy évente 30 ezer magyar hal bele a rákbetegség valamilyen formájába? Ennek ellenére sokan nem veszik igénybe a szűrővizsgálatokat, amelyek segítségével egy korai daganat kimutatható, és korán eltávolítható. Azt hihetnénk, hogy az olyan drámai statisztikák, mint például, hogy Budapesten minden századik ember rákos megijesztenek minket annyira, hogy hanyatt-homlok rohanunk az ingyenes szűrővizsgálatokra. A logika csődöt mond, a szakemberek szerint szélmalomharc rávenni a magyarokat a megelőző, egészségtudatos szemléletre.

És akkor jön a felmentő gondolat a “celebektől”, hogy:
Ha meg van írva a Te nagy könyvedben, hogy rákos leszel, akkor úgyis az leszel…nem tehetsz róla…

Könyörgöm, ugye ezt Te sem hiszed el?

Igen, betegszenek meg olyan emberek rákban, akik soha nem dohányoztak, 

DE

bizonyított tény, hogy: a dohányzás KÁROS és nagyobb eséllyel leszel
 beteg, ha mérgezed a szervezeted!

A bizonyíték

1-2 éve jelent meg egy osztrák tanulmány amelyet az Innsbrucki Orvosi Egyetem kutatói tettek közzé egy 20 évet átölelő kutatásról. Az orvoscsoport azt vizsgálta 2293 beteg egészségügyi hátterének elemzésével, hogy mekkora szerepe van a dohányzásnak a tüdőrák kialakulásában. Megdöbbentő következtetésre jutottak.

A kutatás megállapította, hogy a tüdőrákos megbetegedések mintegy 90! százaléka
hozható összefüggésbe a dohányzással. Tehát 100 betegből 90 dohányzott.

Hidd el, nem ijesztgetni akarlak, de fontos, hogy tisztán lásd a tényeket, ahhoz, hogy jó döntést hozz!

Van választásod. Igenis, el lehet kerülni!

A tüdőrákban sajnos az a legszörnyűbb, hogy általában kései stádiumban diagnosztizálják, mert a korai szakaszban többnyire tünetmentes ez a betegség. Pedig a korai stádiumban még gyógyítható is!

Sajnos viszont van, amikor már nincs mit tenni. A nagynéném közvetlen szomszédja, akit én is ismertem, világ életében nagy bagós volt. Júliusban hallottam a nagynénémtől, hogy a szomszédasszonynál tüdőrákot állapítottak meg. Októberben pedig már el is temették…

Tudom, hogy ezek nagyon szomorú tények, de kérlek, olvass tovább… a saját érdekedben, pont azért, hogy VELED ez NE történhessen meg.

Mit kell tenned?

Az első és legfontosabb, hogy NE várd meg amíg kialakul valamilyen komoly betegség. Ahogy már mondtam, a tüdőrákos betegek túlélési esélyei drasztikusan megnőnek, ha időben diagnosztizálják a betegséget.

A kulcs az egészségtudatos életmód, amivel a rákos megbetegedések kétharmada megelőzhető lenne. IGEN, jól hallottad minden harmadik rákos megbetegedés elkerülhető lenne, ha odafigyelnénk a saját egészségünkre.

Tehát MA kell felelősen döntést hozni a holnapodról. Ne várd meg, hogy elinduljon egy olyan folyamat, amit már nagyon nehéz lesz megállítani, visszafordítani. Sajnos nem mindig a szomszéddal történik meg…
Mit tegyél?

Amit már most megtehetsz a tüdőrák ellen, hogy sürgősen leszoksz a dohányzásról, és erre az Allen Carr szeminárium a legjobb és legbiztosabb megoldás.

Itt tudsz most még újévi kedvezménnyel jelentkezni a programra>>

Nagyon kérlek, ne dugd homokba a fejed!

Az osztrák kutatás újfent bebizonyította, hogy a dohányzás és a tüdőrák között nagyon erős összefüggés áll. Ne higgy azoknak a buta érveléseknek, hogy az utcai szmog is van annyira káros, mint a cigi. Ez egy süket duma.

Sok minden van az életünkben, ami ellen nem tudunk tenni, amit nem tudunk elkerülni, de szerencsére a dohányzásról való leszokás nem ilyen.

A TE döntésed, hogy leszoksz-e vagy sem, a Te egészségedről van szó, amiért bizony Téged terhel a felelősség.

Hozd meg most a döntést, hogy leteszed a cigit, hidd el, óriási megkönnyebbülés lesz. Neked csak annyi a dolgod, hogy jelentkezel most egy Allen Carr szemináriumra, a többit már mi hozzátesszük.

Üdvözlettel:

Szász Gábor

vezető terapeuta
Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ

u.i. Tudom, hogy közhelynek tűnhet, de attól nem kevésbé igaz: “Csak egészség legyen,
a többit majd megoldjuk..”–nagyapám mondta mindig, és milyen igaza volt.

Klikk ide, és 1 perc múlva már nyugodtan hátradőlhetsz, mert hoztál egy nagyon jó döntést a jövődet illetően >>

Klikk ide, és 1 perc múlva már nyugodtan hátradőlhetsz, mert hoztál egy nagyon jó döntést a jövődet illetően >>

u.u.i.: Egyébként a Magyar Rákellenes Liga bocsánatot kért azoktól, akiket megbántottak, levették a filmet a facebook oldalukról és a weboldalukról. A közleményben írták: 

“Tekintettel arra, hogy ennek az évnek a mottója az egyén és a társadalom felelősségének hangsúlyozása, ezért ennek a reklámnak a célja a magyar társadalom megszólítása. Az idei cél a megelőzésre, az egészséges életmódra való felhívás – hiszen ebben van az egyén felelőssége, a genetikai adottságokon és a környezeten nem tudunk változtatni

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.