Erről tudnod kell, hogy elkerüld a csalókat!

 • Írta: Szász Gábor
 • 2016. november 25. péntek
 • 2 hozzászólás.

A mai cikkemben szeretném felhívni a figyelmed egy fontos dologra, amiről tudnod kell. Ugyanis egyre több az átverés akár telefonon, akár az interneten, mind a dohányzás leszokásban, mind az élet egyéb területein, és szeretnélek Téged megvédeni ettől. Ezért kérlek, figyelmesen olvasd el ezt a cikket, a végén egy olyan csekklistát is a kezedbe adok, amivel kivédheted a csalókat.

Hogy miért aktuális ez a téma? A minap a kolléganőm Kriszta nagyon feldúltan jött be az irodába és egy olyan történetet mesélt, amit Neked is hallanod kell! Tudnod kell róla, mert ő majdnem pórul járt.

De hadd szóljon Ő maga:

“Ma hívott valaki. Ismeretlen számról egy kellemes, udvarias, talán picit behízelgő hang. Azt mondta, hogy a Szerencsjáték Zrt.-től hív, és NYERTEM! 150.000 Ft-ot! Menjek egy bankautomatához SOS, és akkor megkapom a nyereményt, mert kisorsolták a mobilszámomat.

Kifejezetten mondja, hogy NEM fog kérni semmilyen bankkártya adatot, bankszámlaszámot, szóval ne aggódjak, mert ez nem CSALÁS!

Az automatánál majd a megfelelő telefonos hálózat kiválasztása után egy 9 jegyű szám beírását követően az egyenlegemet fogja feltölteni az összeggel. Na ez már nagyon furcsa volt és amikor elkezdtem kérdezgetni, hogy hol találom meg leírva ennek a játéknak a feltételeit, amiben nyertem, akkor erre már csak “nem tudom, én csak egy alkalmazott vagyok” volt a válasz. Felhívnám a Szerencséjáték Zrt. ügyfélszolgálati számát-mondtam, adja meg a számot: erre is csak, nem tudom, nem tudom volt a válasz.

Ezután már nagyon gyanakodtam, hogy átverés, de ő még megpróbált visszafordítani olyan mondatokkal, hogy : “Sokan azért esnek el a pénztől, mert ilyen bizalmatlanok, én ne veszítsek el ennyi pénzt, legyek okosabb, mint ők…”

Éreztem, hogy valami nem stimmel, de ugyanakkor ott motoszkált bennem a gondolat, hogy mi van, ha IGAZ? Ha tényleg nyertem? Épp rossz napom volt, arra gondoltam, hogy biztos a sors rendezte úgy, hogy most szerencsém legyen. Kértem tőle pár perc türelmet és, hogy hívjon vissza, majd rákerestem a neten a “Szerencsejáték felügyelet és csalás” szavakra.

És hopp, ezt adta ki: https://index.hu/belfold/2016/04/22/telefonos_csalokra_figyelmeztet_a_szerencsejatek_zrt./

Úgyhogy már fel se vettem a telefont és egy idő után nem hívogatott tovább”

Eddig tart Kriszta története. Hogy miért mesélem ezt el neked? Több okom is van rá.

Az egyik, hogy szeretnélek figyelmeztetni, hogyha téged is hívnak, akkor nehogy beugorj. Olvasd el, hogy mit ír ez az áprilisi index cikk, ami úgy tűnik, hogy még most november-decemberben is aktuális.

A másik, hogy picit szeretném kiengedni a gőzt, mert nagyon mérges vagyok.

Iszonyúan dühítő, hogy ilyen emberek vannak! Abból húznak hasznot, hogy másokat átvernek. Hogy ezért, teljesen érthető módon, ilyen bizalmatlanok az emberek az igazán segítő, működő dolgok iránt is, mint pl az Allen Carr módszer, amivel én dolgozom a dohányzás leszoktatás kapcsán.

Hogy ezek a csalók beígérnek 150.000 Ft-ot, ami egy átlag háztartásban iszonyú nagy pénz…

Persze, lehet mondani, hogy aki beveszi megérdemli, de én azt gondolom, hogy bizonyos helyzetben, lelkiállapotban mindenki átverhető.

Kriszta szerencsére most nem ugrott be ennek, de maga is bevallotta, hogy egy pillanatra megörült. Hogy igenis történnek jó dolgok is, tudjátok ez a tipikus: Na, igen, nekem is lehet egyszer szerencsém…

El tudom képzelni, hogy hányan érzik ugyanezt, amikor kapnak egy ilyen hívást. Összeszorul a szívem, amikor rájuk gondolok, azokra a kispénzű emberekre, akiket átvernek. És a leszokni vágyó dohányosok is eszembe jutnak.

Sajnos a a dohányzás leszoktatásban is megjelentek a “kamu, átverés módszerek”

Épp a minap kaptam egy levelet egy kedves nyíregyházi hölgytől, Gabitól aki azt írta, hogy tetszik neki az Allen Carr módszer, de fél, mert megjárta egy “mágneses kezeléssel”, ahol nemcsak, hogy nem szokott le, de utána hiába próbálta elérni a céget, nem találta meg őket, illetve nem kapott semmilyen választ.

Miért higgyen nekünk és a garanciánknak? Mi lesz, ha mi sem tartjuk a szavunkat?

IGEN! Sajnos van csalás, átverés a leszoktatásban

Nem kenyerem más leszoktató módszerek kritizálása, sokkal inkább hiszek abban, hogy érdemes kiemelnem az Allen Carr módszer előnyeit, mint hangsúlyoznom más módszerek hátrányait.

De Gabi levele miatt kicsit utánanéztem az általa is megírt weboldalnak és amit találtam, amellett már nem tudok szó nélkül elmenni. Annyira vérlázító, hogy hülyének – elnézést az erős szóért – nézik az embert, és kihasználják a dohányosok kiszolgáltatott helyzetét.

Csodás, könnyű és olcsó leszokást ígérnek, úgy is mondhatnánk, hogy fűt-fát, bokrot. Csak pár óra, csak egy kütyü, amit megveszel, potom 5-10 ezer forint és máris szabad lehetsz akár végleg… Ja és pénz-visszafizetési garancia is van, sőt, orvos is alátámasztja az egészet…

fulmagnes

Jól hangzik, igaz?

Akkor nézzünk gyorsan a függöny mögé. Hulljon le a lepel a “csodás” leszoktató módszerről.

 1. nem létezik az az orvos, aki a képen szerepel, és akinek a neve oda van írva. A fotó egy ún. stock fotó, tehát egy képtárból vették és aláírtak egy valóban létező nevet ( pl. dr. Katona András)
 2. A cég esetén nincs megadva magyar telefonszám, elérhetőség, tehát nem lehet őket sehol utolérni. Csak “online” léteznek. Így kell megrendelni, fizetni is és csomagot küldenek. Ha reklamálsz, nem kapsz választ.
 3. Akik bizonyítják a sikert, tehát a referenciák, akik leszoktak nem valósak. Ha többször visszamész az adott oldalra, látni fogod, hogy a fotók, nevek ugyanazok, csak a dátum frissül naponta ( ezt egy program végzi el)
 4. Ha vannak blogcikkek, linkek a jobb oldalt, akkor sokszor azok nem valósak, nem kattinthatóak, csak megpróbálják informatív, tanácsokat adó weboldalnak tüntetni fel, de valójában bárhova kattintasz ugyanarra a “vásárló” oldalra jutsz
 5. A “most épp 120-an nézik az oldalt” és a “3 perc múlva lejár az akció” is teljesen hamis, mint ahogy az is, hogy az utolsó vásárló Erzsike, Kistarcsáról…

És még sorolhatnám, hogy mit találtam ezen az egyetlen weboldalon, de sajnos közben még 3 hasonlóba futottam bele. Két dohányzásról és egy alkoholról leszoktató csodamódszerről ír. És nem is tudom hibáztatni azokat, akik bedőlnek nekik, mert a nem szakmai szem sokmindent nem vesz észre, illetve azt is tudom, hogy aki le szeretné tenni a cigit, tehát egy kőkemény függőségtől szabadulna, milyen kiszolgáltatott helyzetben van.

Ahelyett, hogy őket szapulnám, inkább azt találtam ki, hogy adok Neked most pár hasznos tippet, hogyan ismerd fel a csaló, hamis módszereket. Ami külön jó, hogy ez majd nemcsak a dohányzás vagy alkohol leszoktatásban, hanem más területen is segíthet Neked kiszúrni a kóklereket. ( megjegyzem, hogy még a fogyás terén nagyon sok az átverés, ott kell nagyon vigyázni a “csodapirulákkal”).

Mit csinálj tehát? Hogyan válassz megbízható céget/szolgáltatást? Jöjjön a csekklista.

1. Ellenőrizd le a módszert, amiről beszélnek.

Van ismert neve? Mióta létezik? Bizonyított már? Ha nemzetközi az a legjobb, hiszen akkor biztos, hogy nem egy sufni-tuning, egynyári módszerről van szó. Akár nézd meg, hogy találsz-e külföldi oldalt is róla. Pl. az Allen Carr módszer anyacégének a weboldala a www.allencarr.com. Itt megtalálod azt is, hogy még hány országban van jelen és angol nyelven minden fontosabb információt.

2. Ellenőrizd le a céget (cégjegyzék, hívd fel az ügyfélszolgálati számot).

Mióta van Magyarországon? Lehet, hogy közben a cégnév változott, de azért a google-ból ki fog derülni a múltja, ha beírod a nevet. Kihoz jó pár évvel korábbi aktivitást is?

Soha ne bízz olyan cégben, akinek nincs hívható ügyfélszolgálati száma. Ma már egy zöld szám, ami Neked ingyenes, vagy egy mobilszám nem kerül túl sokba. Ha még ennyit se képes egy cég invesztálni, akkor ott biztos, hogy komoly bajok vannak és oka van rá, hogy miért bújkál. Egyébként a zöld szám mindig pluszpont nálam, mert úgy érzem, hogy a cégnek fontos vagyok, hiszen ő fizeti helyettem a hívásom költségét.

Az Allen Carr Magyarországi központnak is zöld száma van a 06-80-624-426, amit Évi kolléganőm, vagy Zoli kollégám vesznek fel. Mind a ketten már 3 éve dolgoznak velem azon, hogy minél több dohányos kiszabadulhasson a cigi rabságából.

3. Figyelmesen nézd meg a weboldalt (szúrd ki a trükköket)

Jó, magyaros a szöveg? Vagy egy “nagyjábóli” fordítás? A minap olvastam az egyik “szuper” leszoktató módszer (a mágnes, ugye) weboldalán, hogy ez bizony a “legminőségibb anyagból” készült… illetve, hogy “hatékony segít szervezet”

Még arra se veszik a fáradtságot, hogy rendesen lefordítsanak egy szöveget… ugyan mit törődnek ők a Te leszokásoddal, a Te sikereddel.

A weboldalnál ne dőlj be a szép pecséteknek. Bárki tud gyártani egy ellenőrzött garancia pecsétet, de ettől még nem lesz az igaz. Bárki tud készíteni egy megbízható weboldal, webáruház, szolgáltató pecsétet, de a kérdés az, hogy vajon ott lesz-e, amikor majd szükséged lesz rá? El fogod tudni érni? Ha garanciát vállal, be fogja tartani? Na itt fontos igazán, hogy létező és megbízható cég legyen.

Mondok egy példát egy más iparágból. Lehet, hogy tudsz róla, hogy pár éve bevezették a sárga taxikat. Minden taxit sárgára kellett matricázni, festeni. Ez jó pár ezer autót jelent, akkora üzlet volt, hogy cégek jöttek létre csak emiatt. Ma már ezek a cégek megszüntek és akik náluk csináltatták meg az autót, bizony nem tudják sehol sem érvényesíteni a garanciát.. pech..

Ami még segíthet eldöntened, hogy megbízható céggel állsz-e szemben, hogy nézd meg a weboldalon a RÓLUNK menüpontot. Vannak fotók a csapatról? Ügyvezetőről? Munkatársakról? Ha a neten rájuk keresel, ők létező személyek?

Ez nagyon fontos pont, hiszen ők a szakmai hitelüket adják a termékükhöz, szolgáltatásukhoz. Ha nem korrekt a cég, rossz a termék, akkor pedig azt rombolják. Ha találsz ilyen hiteles képeket, adatokat, akkor az a cég biztos, hogy korrekt módon fog eljárni, megbízhatsz bennük. Ha mégsem, akkor legalább tudod, hogy kit kell keresni. Itt találod az Allen Carr Központ munkatársait, azaz minket>> 

És akkor itt jön az utolsó két pont:

4. Online fórumokon kérdezz utána, nézz utána a terméknek/szolgáltatásnak

Nincs olyan leszoktató módszer, ami mindenkinél működik, ami 100%-os, de ha azt írják, hogy a cég, aki garanciát ígért elérhetetlen, akkor kezdj el erősen gyanakodni és fuss…

5. Nézz rá Facebookon

Ma már minden magára valamit is adó cég jelen van a Facebookon. És itt aztán minden kiderül. Láthatod, hogy valóban létezik-e, és, hogy miket jeleznek vissza az emberek. Van egy olyan rész is, hogy “Vélemények”

“Vélemények”
itt értékelheti bárki az adott cég szolgáltatását és, jó, ha tudod, hogy innen NEM LEHET törölni. Tehát minden negative értékelés is ott van. Javaslom, hogy azért itt légy körültekintő,mert 1-2 rossz értékelés még nem jelent semmit, itt inkább azt nézd meg, hogy reagált-e rá valamit a cég és azt hogyan tette. Milyen stílusban.

A lényeg, hogy igenis lehet sokat ígérni, hiszen én is azt teszem. Mi az Allen Carr Központban azt ígérjük Neked, hogy az Allen Carr módszerrel Te is könnyen, szenvedés nélkül és végleg le tudod tenni a cigit. Nem az ígéret itt a nagy kérdés, hiszen azt már mind tudjuk akár a politikából is, hogy ezzel nincs gond, hanem sokkal inkább azzal, hogy vajon be is tartják-e.

Mi hiszünk az Allen Carr módszerben, büszkén vállaljuk ország-világ előtt az IGÉRETÜNKET, amit az elmúlt 6 évben már 8000 dohányosnak be is tartottunk.

MI valóban segítünk Neked szenvedés nélkül és végleg letenni a cigit. És erre garanciát is vállalunk. Gyere és tesztelj le minket, Várunk szerettel.

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Én tudom,hogy Az Allancaar modszer,ahogy hirdetik igaz.

  Válasz
  sára rónás
  2016-11-26 19:45
 • tőbb mint 3-eve voltam 3 alkalommal és nem sikerűlt. igaz a pénzt vissza kaptam.érdemes még probálkozni?

  Válasz
  molnar agoston
  2016-11-26 06:42