Betegségek érrendszeri

Szabadulj ki a stroke és az infarktus előszobájából!

Legtöbbet te segíthetsz saját magadnak, hiszen soha nem lehet késő szembeszállni a belső fenyegetettséggel. Mi az első távolodó lépés?

Miért kell nagyon komolyan venni az stroke és az infarktus jeleit?

Születésünkkor az érfalak rugalmasak, és a vér könnyen áramlik bennük. Azonban az életkor előrehaladtával, vagy életmódunk következtében az érfalak megkeményedhetnek és megvastagodhatnak. Az erek keresztmetszete ettől csökken, és kialakul az érszűkület, ez a veszélyes és rendkívül fájdalmas betegség.

A tüneteket érdemes komolyan venni, mert az első jelek többnyire már csak súlyos érszűkület kialakulása után jelentkeznek. Erős féloldalas mellkasi és karba sugárzó fájdalom az infarktus legfőbb jele.

Az infarktus kialakulásának kockázatát a mozgásszegény életmód és a zsíros ételek mellett a dohányzás is jelentősen megnöveli!

Milyen jelek figyelmeztetnek az stroke-ra és az érszűkületre? Apró, de végzetes tünetek

Az érszűkület jelei: a hideg lábfej, a zsibbadó ujjak, a test különböző részein felbukkanó elszíneződések, a görcsök a vádliban, vagy a nehezebben gyógyuló sebek látszólag apró dolgok, mégis képesek megkeseríteni a mindennapokat.

A bosszantó problémákra sokan keresik az interneten a megoldást, miközben nem is gondolnak bele, hogy ez mind egy komolyabb egészségügyi probléma tünete lehet. Lehet, hogy érszűkület, különösen, ha már fordult elő ilyen a családban.

A stroke mindig oldalról támad

A szédülés, fülzúgás, de még a légszomj és a látászavar is stroke-ra utalhat, ami, ha nem kezelik időben, súlyos betegséget idézhet elő. Jellegzetes tünet a féloldalas elváltozás, bénulásos, vagy görcsös izmok, ami az arckifejezésen, beszéden azonnal meglátszik.

Gyakori a féloldalas látásvesztés, látásromlás, de a siketség is lehet ugyanígy.

A stroke az agyi erek görcse, agyi infarktus, vérrögképződéstől való elzáródása, illetve elpattanása – agyvérzés, agyi ér katasztrófának is mondják. Az esetek többségében azonban nem erről, hanem érelzáródásról, agyi érgörcsről van szó, melynek előjele nem mindig van, és ami később gyógyszeresen és életmód változtatással jól kezelhető, karbantartható.

Az érszűkület a szívinfarktus és a stroke előszobája

Az érszűkület önmagában is kellemetlen tüneteket okoz, de ennél sokkal komolyabb problémákkal kell számolnia annak, aki nem kezelteti a betegséget.

Az érszűkület többek között összefüggésbe hozható a szívinfarktussal, az agyvérzéssel és a magas vérnyomással is, amely szintén tovább növeli például az infarktus rizikófaktorát. De az érszűkület állhat az impotencia hátterében is.

Szeretnéd csökkenteni az érszűkület kialakulásának esélyét? Változtass életmódodon akár egyetlen nap alatt, hiszen soha nem késő!

Kiket érint a stroke elsősorban? Miért vannak nagyobb veszélyben a dohányosok?

Ma Magyarországon a stroke sok embert érint – körülbelül félmillió embert kezelnek, az érintettek száma azonban ennél valószínűleg jóval nagyobb, hiszen sokan nem foglalkoznak a betegségükkel, vagy nem is tudnak róla. A legtöbben azt hiszik, hogy ez csak másokkal fordulhat elő, velük nem.

A stroke kialakulásának kockázata az életkor előrehaladtával nő, de bizonyos életmódbeli tényezők is felelőssé tehetőek érte. Azok például, akik dohányoznak, kétszer nagyobb mértékben ki vannak téve az stroke veszélyének, és jóval fiatalabb korban kaphatják meg, átlagosan 67 év helyett már 58 évesen.

Impotencia, infarktus, agyvérzés: mind visszavezethető a dohányzásra?

A nikotin egyik hatása, hogy közvetlenül az érfalakra hatva szűkíti az erek keresztmetszetét, így idővel kialakul az érszűkület.

Ettől megnő a magas vérnyomás, a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázata. Az erek rossz állapota impotenciát okozhat.

Nagyon fontos, hogy ha az érszűkület bármelyik jelét észleled, feltétlenül fordulj orvoshoz, hogy megelőzhesd a további betegségek kialakulását!

Mit lehet tenni a magas vérnyomás ellen? Mit ér a gyógyszer, ha nem hagysz fel a dohányzással?

A gyógyszeres kezelés és az állandó kontroll elengedhetetlen az magas vérnyomásos betegeknél. Fontos azonban beismerni, hogy az érelmeszesedés pusztán néhány szem gyógyszer bekapkodásától nem múlik el. Ehhez változtatnia kell az életmódodon, és meg kell szüntetnie az érszűkület kialakulásának okait is.

Aki dohányzik, valószínűleg úgy gondolja, erről a szenvedélyéről lesz a legnehezebb lemondania, pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy a könnyű és gyors leszokáshoz nem kell más, csak a megfelelő módszert kiválasztani.

Sokan félnek attól, hogy a cigaretta nélkül éljenek, már régen nem élvezetből, hanem megszokásból, sőt függőségből gyújtanak rá újra meg újra.

De melyik a legmegfelelőbb módszer? Hogyan szokhatsz le a dohányzásról gyorsan, elvonási tünetek nélkül? Tudd meg az ingyenes tanulmányokból!

Csökkentsd az infarktus és az érszűkület kockázatát: szokj le könnyen és gyorsan a dohányzásról!

„Én már 30 éve dohányzom, nem tudok leszokni.” „Olyan régóta dohányzom, hogy nekem már úgyis mindegy.” „Tudom, hogy le kellene szoknom, de szeretek cigarettázni.”

Ismerősek a kifogások? Gyakran hallod ezt valamelyik családtagtól, vagy esetleg éppen te vagy az, aki ezekkel takarózik?

Nézzünk szembe a tényekkel! Aki az egészségét kockáztatja, akinek a dohányzás már az életét sodorta veszélybe, az nem azért dohányzik, mert ez örömet okoz számára, hanem azért, mert nem tud megszabadulni a szenvedélyétől!

A félelem érthető, hiszen pusztán az akaraterőre, néhány szem rágóra vagy ragtapaszra hagyatkozva valóban nagyon nehéz ennyi idő után letenni a cigarettát.

Leszokni azonban sohasem késő! Az érszűkület kialakulása lelassítható, illetve a folyamat talán meg is állítható.

Ne félj a leszokástól! A szívinfarktus és a stroke az, ami valós veszélyt jelent, nem a nikotinelvonás!

Allan Carr arról vált világszerte híressé, hogy kidolgozott egy módszert, amivel bárki könnyedén, elvonási tünetek és segédeszközök nélkül fel tud hagyni a dohányzással, egyetlen nap alatt.

A módszer hitelességét mi sem garantálja jobban, mint hogy maga Allan Carr is ezzel szokott le, miután 33 éven keresztül egyik cigaretta után gyújtotta a másikat!

Ő, és az a több millió ember, akik azóta az Allan Carr féle szemináriumnak köszönhetően hagytak fel a dohányzással, élő bizonyítékok arra, hogy sohasem késő egészségünk védelme érdekében változtatni.

Elvonási tünetek nélkül, olcsón, gyorsan és könnyen leszokni – lehetséges ez?

Allan Carr módszerével igen! A program a társasági dohányosoknak éppúgy segít, mint azoknak, akik hosszú évtizedek óta a nikotin rabjai. Mivel nem az akaraterőre épít, hanem magát a függést szünteti meg, ezért elvonási tünetek és gyötrődés nélkül élvezheted a szabadabb és egészségesebb életet.

Kérj bátran segítséget! A Magyarországon is elérhető szemináriumon olyan oktatókkal találkozol, akik maguk is hosszú ideig erős dohányosok voltak, majd Allen Carr módszerével szoktak le. Ők pontosan tudják, mi az, amin te most keresztülmész.

Nem fognak ítélkezni feletted, itt csak segítséget kapsz ahhoz, hogy megszabadulj az egészségedet pusztító szenvedélyétől.

A pénz-visszafizetési garanciának köszönhetően semmit sem veszíthetsz, viszont sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd a stroke, az infarktus, a magas vérnyomás és az impotencia kialakulásának esélyét.

Tudj meg többet a nikotin hatásairól és a leszokásról ingyen letölthető tanulmányainkból!

Ígérem, hogy adataidat bizalmasan kezelem, és nem adom
ki senkinek. A cikkekről bármikor leiratkozhatsz.