Allen Carr módszer online. Az első webes dohányzásról leszoktató program tapasztalatai

  • Írta: Szász Gábor
  • 2020. április 27. hétfő
  • Nincs hozzászólás.

Az elmúlt hetek első számú karantén kérdése hozzám: Mikor fogjuk a tantermi szemináriumokat bepótolni? Az élet furcsa fintora, hogy eddig a legtöbb dohányos számára nehéz volt elképzelni, hogy a leszoktató szeminárium interneten keresztül is ugyanolyan hatékonyan működik! De láss csodát! Megkockáztatom, hogy így még kényelmesebb a leszokás az embereknek, és gyakorlatilag nem létezik olyan dohányos, akinek ne tudnánk a függőségére online formában is segítséget kínálni. Mutatom, az Allen Carr Központban mindez hogyan működik!

Leszoktató szeminárium kényelmesen, biztonságosan a kedvenc foteledből

Hogyan működik?

Az online leszoktató szemináriumokat ugyanúgy hétvégén, élőben, kiscsoportos formában tartjuk. Egy különbség van: nem kell kimozdulni, nem kell senkinek kockáztatni a vírus miatt. Egy modern videokonferenciás rendszeren (Zoomon) keresztül kapcsolódunk össze, ami ugyanazt az élményt adja, mintha személyesen találkoznánk. 

Mi a különbség a tananyagban?

Semmi! Az élő, online előadáson szó szerint ugyanazt a programot vesszük végig, mint a tantermi szemináriumon. Amit az élő Allen Carr előadáson hallhatsz, azt sehol, semmilyen más formában nem érsz el. Az online szemináriumon végigvesszük és megszüntetjük azokat a gondolati-lelki kötődéseket, amelyek a cigarettához láncolnak téged. 

Mi a helyzet a hipnoterápiával?

Az online szeminárium (ahogy a tantermi program) egy 30 perces hipnoterápiával zárul, ami egy rendkívül hatékony módszer arra, hogy a tudatalatti elmédben is megszüntessük a cigihez való kötődést, és a mentális függőséget. A hipnoterápia a saját, megszokott környezetedben talán még kényelmesebben és hatékonyabban működik, a legtöbb résztvevőnknek ez adja meg a végső megerősítést ahhoz hogy boldog nemdohányzóként távozzon a szemináriumról.

Meddig tart a szeminárium?

A tantermi szemináriummal megegyező a menetrend: 9:30-kor kezdünk és kb. 17:00 órakor ér véget a leszoktató program. Nap közben tartunk kisebb szüneteket, és egy 20-30 perces ebédszünetet. Természetesen, aki nem bírja ki, a program közben is rágyújthat és nyugodtan elszívhatja az utolsó cigijeit. ;)

Ki tartja?

Az online szemináriumot úgy képzeld el, mint egy barátságos hangulatú internetes tréninget, amit egy tapasztalt Allen Carr terapeuta vezet, leggyakrabban én. 

Milyen technikát használunk?

Az élő, online előadást a Zoom programmal valósítjuk meg, amely – bátran mondhatom – az egyik legszuperebb technika. Ugyanazt a személyes élményt kapjuk, mintha élő szemináriumon ülnénk: mindenki látja és hallja a másikat (természetesen a kamera és a hang is kikapcsolható annak, aki nem szeretné láttatni magát egész nap), és ugyanúgy, mint élőben, az előadás közben kérdezni is lehet. 

Milyen eszköz szükséges az online szemináriumhoz?

Semmilyen különleges technika nem szükséges a tréninghez. Csupán egy olyan eszköz kell, ami videót és hangot is tud közvetíteni. Ez lehet laptop, asztali számítógép vagy okostelefon. Talán a beépített kamerával rendelkező laptop és/vagy a mobiltelefon a legkényelmesebb eszköz, hiszen ezekben jó minőségű beépített mikrofon is található. A Zoom program telepítése csak pár kattintás, részletes telepítési útmutatót és leírást a programról itt találsz

Ki segít, ha technikai problémám adódik?

Az online előadás előtt célszerű telepítened a gépedre vagy a mobilodra a Zoom programot. Az előadás előtt így van alkalmad kipróbálni, hogy minden beállítás működik-e. Ha bármilyen probléma adódik a telepítés során, és a telepítési segédletben sem találsz hozzá útmutatót, akkor hívd bátran a 06-80-624-426-os telefonszámot, ügyfélszolgálatunk segítséget ad mindenkinek. És természetesen az élő, online előadás alatt is folyamatosan ugrásra készen állunk.  

Mik az első visszajelzések? Főbb előnyök?

“Attól kezdve, hogy vége lett a szemináriumnak, valami megszűnt bennem. Végig dohányoztam a szünetekben, de ahogy vége, én azóta nem gyújtottam rá. Letettem egy terhet. Hihetetlen, de úgy tudtam leszokni, hogy semmi problémám nem volt, pedig a fiam és a férjem mellettem dohányoztak. Nekem nem kellett tövig rágnom a körmeimet, hogy hú, de hiányzik a cigaretta. Büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam mutatni nekik is, hogy le lehet szokni így is.” Ágnes, Budapest

Megkockáztatom, hogy az élő, online szeminárium egy megváltás sok dohányos számára. 

  • Nem kell otthonról kimozdulnod, nem kell utaznod.
  • Végre nem probléma, hogy nincs a városodban leszoktató szeminárium.
  • A kedvenc foteledből, parkból, ahol neked kényelmes, egyszerűen becsatlakozhatsz.
  • Annyit kávézol, és annyiszor gyújtasz rá előadás közben, ahányszor jólesik.
  • Ugyanazt a leszoktató progamot csináljuk végig, minden szóról szóra ugyanaz, mint a tantermi szeminárium, csak éppen nem kell a vírus miatt aggódnod.
  • A szeminárium végén a hipnoterápiát a saját megszokott környezetedben tudod végigcsinálni, így még könnyebben ellazulsz.


Mi van, ha mégsem sikerül az online előadáson leszoknom?

Semmit nem veszítesz! A pénz-visszafizetési garancia az online szemináriumra is 100%-ban vonatkozik. Mivel minden ugyanúgy működik, mint a tantermi szemináriumon, ha nem sikerül leszoknod, kérdés nélkül visszafizetjük a befizetett részvételi díjat. A pénz-visszafizetési garanciáról garancialevelet állítunk ki, így azzal a tudattal vághatsz bele a programba, hogy semmit nem kockáztatsz. Ellenben rengeteget nyerhetsz!

Érdekel az online leszoktató program? Így jelentkezhetsz!

Ha szeretnél te is leszokni az online Allen Carr program segítségével, akkor hívj minket a 06-80-624-426-os számon, vagy kérj visszahívást itt! Ha fontolgatod a leszokást, most érdemes belevágnod!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.