A cigi segít koncentrálni?!

  • Írta: Szász Gábor
  • 2017. január 12. csütörtök
  • Nincs hozzászólás.

Te is úgy érzed, hogy a cigi segít koncentrálni? Hogyha igazán összpontosítani akarsz, akkor rá kell gyújtanod? És akkor eszedbe jut a jó megoldás, vagy az a szó, amit már egy ideje keresgélsz a memóriádban? Hát sajnos nincs jó hírem. Ez csak érzéki csalódás, a cigi egyik ügyes trükkje. Ez is a mentális függés egyik eleme, amivel bent tart a csabdában.

Hogy honnan tudom ezt biztosan?

Két oka is van. Az egyik, hogyha igaz lenne, ha valóban javítaná a koncentrációs képességet és a memóriát a cigi, nem gondolod, hogy ezzel reklámoznák a dohánygyárak a cigit, és óriási betűkkel rajta lenne minden dobozon? De van egy másik ok is, egy bizonyíték, ami alátámasztja, hogy a cigi nem segíti, sőt, rontja a memóriádat!

gondolkodik

A bizonyíték…

Készült egy kutatás pár éve, amiben  a dohányzás és a szellemi teljesítőképesség kapcsolatát elemezték.

A felmérés szerint – ami egy neves szakmai folyóiratban, az Archives of Internal Medicine-ben jelent meg – középkorú embereknél a dohányzás és a rosszabbodó memória között szoros összefüggés áll fenn.

A dohányzókat és a nem dohányzókat, vagy azokat, akik már évekkel ezelőtt abbahagyták a dohányzást, külön csoportokba tették.

A vizsgálatot végző orvos arról számolt be, hogy középkorú dohányzók és nem dohányzók (akik soha nem is dohányoztak, vagy évekkel ezelőtt abbahagyták) rövid távú memóriájának vizsgálatakor  a dohányosok csoportjából 37 százalékkal többen kerültek az alacsonyan teljesítők közé.

A memóriát a szavak megjegyzésén és visszakérdezésén tesztelték, az alacsonyabb teljesítmény pedig azt jelentette, hogy 20 szóból kevesebb, mint 5 szót tudtak megjegyezni.

A dohányzás azért tekinthető súlyos rizikófaktornak a szellemi képesség csökkenésében, mert mint látható, már középkorúak esetében ilyen súlyos memóriacsökkenést vált ki, pedig ebben az életkorban még nem szokott jellemző lenni ilyen mértékű szellemi hanyatlás.

Van megoldás!

cigitoro

Ez nem valami jó hír, de ne csüggedj, mert az is kiderült, hogyha leteszed a cigit, bármilyen életkorban és akár 40-50 év dohányzás után is minden területen azonnali javulás áll majd be Nálad is.

Ráadásul az Allen Carr programon a leszokás nem csak könnyű lesz, hanem elkerülnek majd az elvonási tünetek, és , ha követed azt a pár egyszerű utasítást, amit adok még elhízni sem fogsz. Hiszen Neked a leszokás nem lemondás lesz, hanem egy ÓRIÁSI megkönnyebbülés.

anthonyhopkins_szeminar_nagybanner

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.