35 éves a világhírű Allen Carr módszer

 • Írta: Szász Gábor
 • 2018. július 12. csütörtök
 • 41 hozzászólás.

35 évvel ezelőtt, egészen pontosan 1983. július 15-én nyomta el Allen Carr az utolsó cigarettáját, és született meg az Allen Carr módszer, ami sokak szerint a világ legeredményesebb dohányzásról leszoktató terápiája. Ismerd meg Allen Carr leszokásának történetét, és pillants bele a Könnyű leszokás módszer titkába.

Allen Carr fénykép

Allen Carr 2004-ben

Allen Carr egy angol könyvelő volt, aki hosszú éveken keresztül napi 5 doboz, azaz közel 100 szál cigarettát szívott.

Mit szépítsünk, egy igazi láncdohányos volt, aki egyik cigiről gyújtott a másikra. Természetesen nem jókedvében dohányzott ennyit, hanem mert erős késztetést érzett, hogy rágyújtson a következő szálra.

Mindent megtett volna azért, hogy le tudjon szokni a dohányzásról, de hiába próbált ki minden létező leszoktató terápiát – az adag csökkentésétől kezdve a nikotintapaszokon át az akkupunktúráig – egyszerűen nem tudott leszokni. Néhány napi szenvedés és idegbajos állapot után az összes leszokási kísérlete kudarcba fulladt.

Ez a vívódás hosszú évekig tartott, mígnem két egymástól teljesen független információ szöget ütött a fejében.

Két fontos tény, ami szöget ütött Allen Carr fejében:

 1. Az egyik az volt, amikor egy hipnoterapeuta azt mondta, hogy a hipnózis segíthet megszabadulni a nikotinfüggőségtől. És most itt nem is a hipnózison van a hangsúly, hanem a nikotinfüggőségen. Korábban ugyanis sohasem úgy tekintett a dohányzásra, mint nikotinfüggőségre.
 2. A másik fontos információról akkor szerzett tudomást, amikor az egyik fia egy orvosi könyvet ajánlott a figyelmébe. Ebben a tudományos könyvben arról olvasott, hogy amint egy cigaretta elszívása után a nikotin kiürül a szervezetből, egy enyhe üres érzést, egyfajta hiányérzetet kelt. A könyvben azt is írták, hogy a nikotin három hét alatt teljesen kiürül a szervezetből, és megszűnik a nikotinfüggőség.

És ahogy ezeken az adatokon, információkon gondolkozott, Allen Carr fejében összeállt a kép a dohányzás pszichológiájáról.

Megértette, hogy a dohányzás tulajdonképpen egyfajta nikotinfüggőség, ami egy bonyolult kémiai hatásmechanizmuson alapul. De azt is megértette, hogy ha a nikotin három hét alatt kiürül a szervezetből, akkor valami más is van, ami a dohányosokat a rabságban tartja.

Hiszen rengeteg olyan dohányost ismert, aki leszokott ugyan néhány hónapra, de mindvégig sóvárgott a cigaretta után, és aztán egy stresszhelyzetben rágyújtott.

Allen Carr végül megértette, hogy a dohányosok fejében létezik egy mentális függőség is, és ez ráadásul sokkal erősebb, mint a kémiai függőség (azaz a nikotinfüggőség).

A mentális függőség azt jelenti, hogy egy dohányos úgy tekint a cigarettára, mint egy lelki társra, ami

 • csökkenti a stresszt,
 • segít ellazulni és koncentrálni (ami már önmagában is ellentmondás)
 • ami hozzátartozik a reggeli ébredéshez / a kávéhoz / egy pohár italhoz és a baráti összejövetelekhez.

Miért tartják sokan nehéznek a leszokást?

Allen Carr rájött, hogy a legtöbb dohányos a leszokás során nem a nikotinfüggőség és az elvonási tünetek miatt szenved, hanem azért, mert a fejében egy kötélhúzás megy végbe:

A tudatos elméje tudja, hogy le kellene szokni, és nem szabad rágyújtani a cigarettára, de a tudatalatti elméje követeli a következő szál cigarettát. 

Ez az idegőrlő konfliktus pedig rendszerint odáig vezet, hogy az akaraterővel leszokni próbáló dohányosok néhány nap idegbajos állapot után feladják a küzdelmet, és újra rágyújtanak.

Ez az igazi csapda!

Amint Allen Carr megértette a dohányzás nevű csapda pontos működését, már a kiutat is tudta a dohányzás börtönéből.

Tudta, hogy a szabaduláshoz az a kulcs, hogy meg kell szüntetni a mentális függőséget, a cigarettáshoz való tudatalatti kötődést, és ezután már könnyen, szenvedés nélkül is le lehet szokni.

Hiszen a nikotinfüggőség, pontosabban a fizikai elvonási tünetek egyrészt csak egy alig észrevehető bizonytalan érzést keltenek, másrészt néhány nap után a nikotin kiürülésével teljesen megszűnnek.

A végső sikerhez az is kellett, hogy Allen Carr elment egy hipnoterápiára is, ahol a hipnózis és egy képzett hipnoterapeuta segítségével a tudatalatti elméjét is sikerült átprogramozni. (A hipnoterápia az Allen Carr szemináriumokon is fontos szerepet tölt be.)

Így történt, hogy 1983. július 15-én Allen Carr elnyomta az utolsó cigarettáját, és soha többé nem gyújtott rá. És szemben a korábbi kísérletekkel, ezúttal könnyen, szenvedés nélkül és a cigi utáni sóvárgás nélkül tudott leszokni a dohányzásról.

A többi pedig már történelem…

Allen Carr annyira biztos volt abban, hogy megtalálta a dohányzás ellenszerét, hogy már a leszokását követő napokban kijelentette:

“Ki fogom gyógyítani a világot a dohányzásból”

És ha ez nem is sikerült neki maradéktalanul, az elmúlt 35 évben az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Programnak köszönhetően több millió dohányos tudta letenni a cigarettát, könnyen és szenvedés nélkül.

Kezdetben csak a dohányos barátok és ismerősök fordultak hozzá segítségért, aztán ahogy a sikeres leszokást követően ők is tovább ajánlották a módszert, széles körben elterjedt a híre.

Allen Carr otthagyta a könyvelő állását, és a nappalijában kezdett szemináriumokat tartani, majd amikor ezt is kinőtték, egy külön épületet bérelt, ahol már a módszerével sikeresen leszokó, képzett Allen Carr terapeuták is elkezdtek szemináriumokat tartani.

Végül a módszere az egész világon elterjedt, és ez egyetlen dolognak volt köszönhető: az Allen Carr módszer valóban működik, és a sikeresen leszokó dohányosok bátran ajánlották a még dohányzó ismerőseik figyelmébe.

Az évek során számtalan ismert ember Allen Carr segítségével tette le a cigarettát, például Sir Anthony Hopkins, Lisa Minelli, Angelica Huston vagy Ashton Kutcher.

Allen Carr ugyan már nem lehet köztünk, de a módszere tovább él és tovább szolgálja a leszokni vágyó dohányosokat: világszerte több mint 60 országban 160 Allen Carr Központ működik, ahol szó szerint azt a módszert követik a dohányzás leszoktatásban, amit Allen Carr kidolgozott.

Az Allen Carr terapeuták nemzetközi találkozója (elöl középen fehér ruhában Joyce Carr, Allen Carr felesége)

Én magam 2005-ben vettem részt egy londoni Allen Carr szemináriumon

Allen Carr szemináriumon
, ahol nekem is sikerült könnyedén leszoknom a dohányzásról.

A könnyű leszokás akkora hatással volt rám, hogy szerettem volna én magam is csatlakozni ehhez a nemes küldetéshez. Végül hosszú előkészületek és betanulás utána londoni Allen Carr Központtal való szoros együttműködésben 2010-ben megnyitottuk a magyarországi Allen Carr Központot, és elhoztuk a módszert Magyarországra.

Büszke vagyok rá, hogy a szemináriumainkon az elmúlt években több, mint 8.000 dohányosnak segítettünk leszokni a cigarettáról.

Hogyan változtatja meg a módszer a hozzánk forduló dohányosok életét?

Ezek a mondatok magukért beszélnek.

Indításhoz kérlek, kattints a képre!

Én magam örökké hálás leszek Allen Carr-nak, hogy megalkotta ezt a csodálatos módszert, és hogy nekem is segített megszabadulni a dohányzástól, amire magamtól képtelen lettem volna.

És mivel mindez pontosan 35 évvel ezelőtt ezen a napon indult, számomra július 15-e egyfajta születésnap. Az újjászületés napja.

Köszönöm, Allen Carr!

u.i. Kedves Olvasó! Ha te dohányzol, és szeretnél leszokni a cigarettáról, biztos vagyok benne, hogy az Allen Carr módszer neked is segíteni fog – ebben annyira biztos vagyok, hogy a módszer sikerére pénz-visszafizetési garanciát is vállalok.

Mit kell tenned, ha érdekel a módszer és szeretnél könnyen leszokni? 
Az Allen Carr Program első lépése egy ingyenes leszokásra felkészítő konzultáció, ahol felkészült dohányzás leszokás szaktanácsadó kollégáim segítenek neked elindulni az úton. Kattints ide, és jelentkezz most az ingyenes konzultációra››

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Egyetértek veled Gábor Sajátmagamatutálom a Cigitöl és a Fütjétöl Denagyon nehéz eldobni Pég elfogom dobni akár igy akár ugy Tisztelettel Jozsef üdv, Gábor,

  Válasz
  Nagy Jozsef
  2018-07-20 08:09
 • Szeretettel gondolok Rátok és nem csak a születésnapotokon. Életem egyik legjobb döntése ha nem a legeslegjobb volt, 2013. novemberében. Nekem is sikerült nemdohányzóvá válni,25 füstös év után, a hathatós korrekt segítségetekkel. Örökké hálás leszek Nektek!!!
  Aki még bizonytalan, annak azt üzenem hogy minden percért kár, amíg gondolkodik. Itt csak nyerni lehet!
  Jó egészséget kívánok az Allen Carr valamennyi munkatársának! A sikerük garantált!
  Üdvözlettel: Anna

  Válasz
  Anna
  2018-07-17 15:55
 • Csatlakozom a videóban megszólalókhoz......40 év után tudtam letenni a cigarettát a terápiának köszönhetően..... ezután rengeteg időm lett, sokkal szabadabbnak éreztem magam, a köhögésem 3-4 nap után elmúlt, egyszerűen élveztem az életemet, nem szenvedtem minden nap a lelkiismeretfurdalástól, hogy mit művelek magammal....a családom, a kollégáim a barátaim mind felnéznek rám ezért.....nagyon köszönöm, megérte!

  Válasz
  Némethné Kőrösi Katalin
  2018-07-16 09:05
 • Örülök a megkeresésnek. Mint a program után jeleztem, a 2013. augusztusi tréning alkalmával sikerült a leszokás 40 év dohányzás után. Számomra szinte még most is hihetetlen, semmiféle szenvedést, problémát nem okozott. Ugy elfelejtettem rövid idő alatt, mintha soha nem is cigarettáztam volna. Ez idő alatt történt családunkban több olyan esemény, amiért máskor cigaretta után nyultam volna, de ez azóta nem jutott eszembe. Köszönöm a lehetőséget. Örülök, hogy találkoztunk. Gabi

  Válasz
  Takács Istvánné
  2018-07-15 17:52
 • 15 évesen szoktam rá a cigire, és az életemet irányította a bagó! 2x 3 hónapra sikerült leszoknom önerőből, aztán a visszaesés.
  63 évesen, 2016. július 1.-én sikerült a tanfolyamon részt vennem, és azóta újjászületésnapként emlékezni erre a napra, A módszer működik.
  Majdnem 40 év havi egy doboz cigi elszívása után nem dohányzom!!!!!!!!!!!
  Hálás köszönet az Allen Carr módszernek és Neked Gábor!
  A súlyom 5 kg-al több de nem érdekel, mert egészségesebbnek érzem magam, remélem a tüdőm is az.

  Válasz
  György Éva
  2018-07-14 17:09
 • 2015 augusztus 15-én Nyíregyházára mentem el a szemináriumra. Az előadások közötti szünetekben kétségbe estem, mert egyáltalán nem hittem a sikerben. A hipnoterápiában sem bíztam Istenigazán. A szeminárium befejezése után azon izgultam, hogy kibírjam Záhonyig az utat, mert biztosan kívánni fogom a cigarettát. A másnap reggeltől még jobban tartottam, mert a kávézás előtt,- és közben, legalább 2 szál cigit elszívtam. A legnagyobb meglepetésemre a félelmeim nem igazolódtak be. Azóta egyszer sem éreztem késztetést, hogy rágyújtsak. Nincs nikotinhiányom, és jövő hónapban lesz 3 éve, hogy nem dohányzom. Azért is hihetetlen még a mai napig is számomra, mert 2x 4 évig nem dohányoztam, majd később 8 évig bírtam. Egy szál szivarka viszont "visszavezetett" a dohányzók táborába. Ezért vagyok hálás ennek a módszernek, mert még az olyan hitetlennek is, mint Én voltam, csodával tudott szolgálni. Megtanultam, hogy nincs egy szál cigaretta! Ez a módszer valóban csodálatos. Köszönöm.

  Válasz
  Kajli József
  2018-07-13 23:51
 • 2017.02.27 óta nem dohányzom hihetetlenül felemelő érzés.
  Rengeteget próbálkoztam volt már olyan,hoy 9 hónapja nem cigiztem mégis vissza szoktam.
  A módszer zseniális, olyan jól össze rakott olyan meg világírásba helyezte elöttem a dohányzást amivel az eddigi szenvedést elkerültem,mert eddig azt éreztem,hogy valamit elveszítek amit szeretek.
  Mindig láttam magam elött azt a koordináta rendszert kedves Gábor amit felrajzoltál az idő és az élet minőség tengelyén ha eszembe jutott a cigi én mindig arra gondoltam én nem akarok az x és y tengely alá kerülni.
  Azt olvastam 10 éven felöl lesz már olyan ország y földön ahol már nem fognak dohányozni.
  Sok sikert kívánva munkádhoz segitségedet köszönve Nyiri Péter

  Válasz
  Nyiri Péter
  2018-07-13 21:25
 • 2016.márciusban szoktam le az Allen Carr módszerrel online előadással a napi 3 doboz cigarettáról. Köszönöm.Nagyon sok jó élményt lehet szerezni a napi 3 doboz cigi árából.Mégegyszer köszönöm.

  Válasz
  Kövér Zsolt
  2018-07-13 19:21
 • Üdv. mindenkinek! 2016 augusztus 1-én szívtam el (remélem) az utolsó cigit. a nejem vett egy malac perselyt, s azóta minden hónapban bele teszek 200 pénzt. amikor nyugdíjas leszek, ( még 7 év) lesz egy disznótor nálunk! egyébként sokkal jobban mozgok. 40 év után hagytam abba. csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy szokjon le a cigiről!

  Válasz
  Gólya István
  2018-07-13 18:24
  • 35 év dohányzás után szoktam le az Allen Carr módszerrel. Komoly sikernek könyvelem el, ami csak saját elhatározással, nem sikerült volna. Ezért nagyon hálás vagyok a mai napig. Alapjaiban változott az életem. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akiben megérett az elhatározás hogy leszokjon, és ehhez hathatós segítséget keres.
   köszönöm
   Hortenzia

   Válasz
   Hortenzia
   2018-07-18 21:51
 • Köszönöm a sikeres leszokást de azért néha el olvasom a hirdetéseket is
  Több mint fél éve voltam nálatok azota nem dohányzok.
  köszönöm Zsuzsa

  Válasz
  kovacsicsné szabó zsuzsanna
  2018-07-13 16:33
 • 2016.okt.15. szoktam le acigiről. Akkor este szívtam ott el az utólsó cigarettát! Nem hittem volna, hogy sikerül, előtte már voltak próbálkozásaim, de nem voltak sikeresek!
  A cigi miatt nagyon el voltam keseredve! Az egész napot is, a szemináriumot csendes sírdogálással töltöttem, nagyon betalál tál az előadást vezető szavai! Ennek lassan két éve. 25 év gyötrelem után, most fél maraton futónak nevezem magam aki 21kg.-t fogyott és már nem tartozom a dohányosokhoz, ugyanis a cigit futásra cseréltem!
  Mindent köszönök!
  Váradi Csilla
  Váradi Csilla

  Válasz
  Váradi Csilla
  2018-07-13 15:47
 • Immár 6. éve nem szívom a cigarettát. 46 év öngyilkolás után lazán, könnyedén szoktam le a cigiről. A módszer csodás. Úgy jöttem el a tréningről, mintha soha nem dohányoztam volna. Őszintén, azóta egyetlen egyszer sem kívántam meg a cigarettát, és ez már így is marad. Barátaim, akik saját erőből szoktak le már több éve, még ma is szenvednek a kísértéstől. Senki ne higgye el a népszerű szlogent, hogy "fejben dől el". Igen, kell egy határozott elszántság, hogy le akarok szokni. Én 3x próbáltam magamtól leszokni, volt amikor már 3 hónapja nem dohányoztam. Mindhárom esetben visszaszoktam.
  Hálás köszönet az Allen Car csapatának és a módszernek.!
  Minden leszokni vágyó dohányosnak határozottan ajánlom!

  Válasz
  Dr Zsáaki Tibor
  2018-07-13 12:16
  • Köszönjük Tibor! Igyekszünk minél több emberhez eljutattni a módszert, mert ahogy te is írod ez az egyetlen valóban járható út, ha valaki a fejéből is ki akarja verni a cigit. Üdv, Gábor

   Válasz
   Szász Gábor Szász Gábor
   2018-07-13 12:28
 • Örökké hálás leszek Allen Carr-nak hogy immár töb mint egy éve sikeresen megszabadultam a dohányzástól, ami korábban egyedül nem sikerült.

  Válasz
  Piroska Borsos
  2018-07-13 10:39
 • Én örökké hálás leszek Allen Car-nak hogy imár töb mint egyéve sikeresen meg szabadultam a dohámyzástól amire egyedül nem sikerült.

  Válasz
  Piroska Borsos
  2018-07-13 10:37
 • Hosszú évek óta dohányoztam.Az utóbbi időben állandóan rekedt voltam,szinte haragudtam magamra mikor rágyújtottam,de mégis megtettem,mert hiányérzetem volt. Többféle módszert kipróbáltam,hogy megszabaduljak a nikotin rabságából,de sajnos nem sikerült eredményt elérnem. Ekkor találkoztam az Allen Carr módszerrel,hosszú hónapokon át fontolgattam hogy megpróbáljam -e,mert kis nyugdíjas vagyok és nekem nagyon drága ez a módszer. Végül nekivágtam,egyáltalán nem bántam meg,mert pontosan úgy történt minden, ahogy ígérték .Azóta már 5 év eltelt és egyáltalán nem hiányzik a cigaretta.A legjobb azonban az volt,hogy egy pillanatig sem szenvedtem a hiányától,nem voltak elvonási tüneteim és már a pénzt sem sajnálom amit kiadtam, mert busásan megtérült az öt év alatt. az első évben elhatároztam,hogy félreteszem azt a pénzt,amit minden hónapban cigire költöttem az első évben vehettem rajt egy mosogatógépet és kicserélhettem a hűtőszekrényemet egy szebb,nagyobb modernebb darabra! Mindenkinek ajánlom aki szeretne megszabadulni ettől a függőségtől higgyék el megéri!

  Válasz
  Horvérhné Reiner Erika
  2018-07-13 09:28
  • Kedves Erika! Szívből gratulálok neked! Üdv, Gábor

   Válasz
   Szász Gábor Szász Gábor
   2018-07-13 11:04
 • Kedves Gábor! Az életemben ez volt a legjobb befektetés, amit a befizettem a Tréningetekre! Igazából a befektetés volt az egészséges életbe. A példámat követve a férjem is leszokott a dohányzásról. 3 éve nem dohányzunk!!! 40 év dohányzás után.
  Köszönök mindent és boldog születésnapot kívánok!

  Válasz
  Rácz Valéria
  2018-07-13 08:44
 • Gratulálok a Cég születésnapjához, sok sikert a további munkájukhoz! Magamról annyit, hogy augusztus 15.-én lesz 3 éve, hogy az Önök módszerével leszoktam a dohányzásról és mondhatom, első perctől nem hiányzik!Üdv. Ildikó

  Válasz
  Zsukk Lászlóné
  2018-07-13 07:40
 • Kedves Gábor, 32 év lánc dohányzás után (napi 2 doboz) az ebéd szünet előtti kisszünetben szívtam el az utolsó cigim. Ez majdnem 3 éve volt. Igazából teljesen elégedett vagyok, csak a meghízás nem kellett volna. Sajnos későn ébredtem, hogy van egy kis csalafintaság az "argumentációban". Amikor megkérdezték, hogy miért híznak meg az emberek, miután leszoknak, többen a rágcsálást, nassolást hozták fel indoknak. Nem ellenkeztél, csak annyit mondtál, hogy a nikotinban nincs kalória, akkor mitől híznának meg (vagy csak ennyire figyeltem). Sajnos fél évvel a leszokás után 3 ütemben összesen 15 kilót híztam. Azért, mert elfelejtetted mondani, hogy figyeljünk, ugyanis a nikotinnak elég nagy az anyagcsere gyorsító hatása (nem nassolta és nem rágcsálta, több sört sem ittam, mint előtte) . A nikotin elmaradt, így a szervezet sokkal jobban dolgozta fel az ételt. Persze kapcsoltam, szerencsére még időben. 6 hét komoly diéta (ekkor lement 7 kiló), utána étrend változtatás és sport. Ezzel jelenleg tartom a 85 kilót.
  A többi rendben van.

  Válasz
  Molnár László
  2018-07-12 21:29
  • Kedves László!
   A nikotinnak nincs testsúlycsökkentő hatása, ezt kutatások is bizonyítják. Való igaz, hogy leszokás után jobb lesz az ember ízérzékelése, és még ha nem is nassol többet, szívesebben eszik, élvezi az ízeket. Emiatt átlagosan (a leszokottak 90%-nál) pár kg (kb. 3-4 kg) súlygyarapodás előfordulhat a leszokás utáni első pár hónapban, de ebben nagy egyéni különbségek vannak, és a legtöbben idővel különösebb erőfeszítés nélkül megszabadulnak ettől a pár kilótól.
   De tudod mi az, ami még ennél is fontosabb? Egy nemdohányzónak legalább 40 kg plusz súlyt kellene felszednie ahhoz, hogy a dohányzással összemérhető mértékű kockázatot jelentsen számára a súlygyarapodás. 40 kg! Nem azt állítom, hogy a 15 kg, amit felszedtél nem lehetett gond számodra, de az tény, hogy a dohányzás messze veszélyesebb. A leszokás is és a diéta is komoly kihívás az ember életében, őszintén gratulálok, hogy neked sikerült mindkettővel megbírkóznod. Üdv, Gábor

   Válasz
   Szász Gábor Szász Gábor
   2018-07-13 00:41
 • . Köszönet a leszoktatásert;7-dik éve sajnálom a cigiseket.Minden úgy működik, ahogy ígérték!! További sok sikert a hivatások!! Sok sok szülinapot kívánok!! a

  Válasz
  Fuisz Jánosné Nádor Mária
  2018-07-12 20:49
 • Azt hiszem, életem legjobb döntéseinek egyike volt, mikor jelentkeztem az AC szemináriumra. Soha nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű és könnyű leszokni több évtizedes dohányzás után. ( ...És azóta sem hiányzik a cigi! ...) Sok sikert kívánok Nektek és nagyon boldog születésnapot!

  Válasz
  Gulyásné Bata Mária
  2018-07-12 20:44
 • ..elmegy mellettem valaki, és tudom, hogy dohányzik. Dohányzó koromban nem értettem, hogy a gyerekeim miért mondják, "büdös" a ruhám, a hajam, a szoba ahol éppen vagyok és bőszen fújom a füstöt. Most már tudom és értem. Furcsa, de engem a régi dohányost még zavar is, ha máson megérzem a cigaretta füstjének a szagát. Többszöri, mindenféle leszokási kisérlet után nagyon jó érzés, hogy én már büszkén mondhatom, lassan négy éve, hogy NEM dohányzom. És ezt az Allen Carr módszernek köszönhetem.

  Válasz
  Dr Megyaszai Sándorné
  2018-07-12 19:42
 • Közel 40 év cigizés után, kb. 3 éve megszabadítottam magamat a dohányzás minden ártalmától. Igen, én magam győztem le a másik magamat. A szeminárium utat mutatott, de én akartam, én tettem és én győztem. Nem volt ám ez egy heroikus küzdelem. Csodákat. Csak ne billenjünk át a másik énünkbe, amikor jön a gondolat, a görcs és a vágy. Nekem az a megfigyelés segített, hogy a szeminárium anyaga alapján, kiválasztottam 5-6 olyan ronda nyelvezetű, akár káromkodásnak is felfogható tőmondatot, pl: rohadt kutyasz..r ez a bagó. Fulladjon meg aki kitalálta. Rakás sz..r ez. Ezeket ismételgettem magamban 1-2 percig, amikor abban a tényleg csak néhány napban jött az inger. Persze az is csak azért jött, mert eszembe jutott. Nem volt itt semmi féle falkaparás és kín. Egy frászt. Ezt csak az mondja, aki kishitű és nem akar szembenézni magával a tükörben. Hogy milyen cigi nélkül? Mindent úgy csinálok, mint azelőtt, pl. a reggeli kávémhoz sem " kívánom" a füstöt. Az unokáim nem frocliznak, hogy bagószagú vagyok. Visszaerősödött férfi lettem- ezt mondja a feleségem. Társaságban nem tartozom a mindig bagózni félrevonuló kisebbséghez. Minden érdem a Tiéd a leszokásban. Győztes típusnak fogad el környezeted, hiszen a legnagyobb és legelszántabb, legerősebb ellenségedet győzted le: önmagadat.

  Válasz
  Cseri József
  2018-07-12 19:32
 • Februárban volt 2 éve, hogy elnyomtam Miskolcon az utolsó cigarettát,...AZÓTA FÜSTMENTESEN ÉLEK!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm!!!!!!!!

  Válasz
  Kretz Ferencné
  2018-07-12 19:18
 • 2013 jan. 19.-én Győrben tartott konzultáción vettem részt. Akkor már 42 éve szívtam- napi átlagban-2 doboz cigarettát.Az volt az utolsó nap! A Jó Isten áldja meg Allen Cart,és mindenkit,akinek köze van hozzá,hogy eljutott hozzám ez a módszer!

  Válasz
  Gyarmati György
  2018-07-12 18:32
 • Kedves Gábor és az Allen Carr dolgozói,

  2014-ben döntöttem úgy, hogy szeretnék leszokni a cigiről, mert nem akartam rontani tovább a visszereim állapotát, sem pedig magamat rombolni nem akartam tovább. Megvoltak a fenti, felsoroltak, hogy stresszűző, meg minden, de nem mehetett tovább. Azóta egyszer volt 2017-ben, hogy egy slukkot próbáltam és gusztustalannak találtam.
  Most pedig egy hónapja, csípőből vágtam az új munkahelyen rá a kérdésre, hogy dohányos vagyok-e, hogy: "Dehogyis!"
  A gondolkodásom megvtozott abszolút, és másként tekintek rá. Most ezt tervezem a diétámnál alkalmazni, hogy a megmaradt 18kilómat ledolgozzam.
  Szóval köszönöm és kellemes ünneplést kívánok.


  Üdvözlettel,
  Csilla Enikő
  (Németország)

  Válasz
  Csilla Enikő
  2018-07-12 18:29
 • Isten éltesse a "Módszert", Oktatóit, Támogatóit, Követőit. 2013.03.09-én történt Szombathelyen, még mindig őrzöm a magamnak írt levelet a pénztárcámban, nem merem kidobni, félek elmúlik a varázs, mert ez csak varázslat lehetett. Mintha soha nem dohányoztam volna, mintha soha egyetlen szál cigit sem vettem volna a kezembe, pedig aztán... Úgy történt, mint a mesében, egy tavaszi estén lefeküdtem aggódva a másnap reggeli kávé miatt, amikor felébredtem, éreztem a kávé illatát, velem szemben rágyújtottak, aztán a válasz a kérdésre: "miért gyújtanék rá, amikor nem is dohányzom?" Ez azóta is így van és így is marad, miért is lenne másképpen, hiszen olyan természetes ez az állapot, ez volt az eredeti, senki ne kételkedjék, csak minél előbb igyekezzen visszaállítani az eredeti állapotot, a többit majd megtapasztalhatja és többé nem fog kételkedni. Köszönöm Mindnyájatoknak!

  Válasz
  Horváth Edit
  2018-07-12 16:33
  • Nem varázslat: az Allen Carr módszer és te kellettél ehhez. ;) Nagy örömmel olvastam a soraidat. Köszönöm Edit. Üdv, Gábor

   Válasz
   Szász Gábor Szász Gábor
   2018-07-12 18:17
 • Hello, nemdohányzók! Vagy akik azzá akartok válni! A legjobb helyen keresgettek! 34 évi dohányzás, (napi 40 szál) 4 éve teljesen nemdohányzóvá váltam. Úgy. hogy amikor jelentkeztem a szemináriumra magam sem tudtam, le akarok e szokni vagy nem? Én szerettem dohányozni, jó érzés volt, jót adott. És mégis le tudtam szokni, és ma már semmi kincsért nem gyújtanék rá, bármilyen szépnek is tűnt az az időszak! Ma már csak a kínzó fojtogató köhögésre emlékszem csak ,a keserű szájízre, a remegésre, idegességre ha nem volt cigim. Mindettől megszabadultam, hála a módszernek. Boldog szülinapot!

  Válasz
  Kánai Gizi
  2018-07-12 16:03
  • Kedves Gizi! Meghoztad a döntést, hogy eljössz és kipróbálod a programot, és látod, ennyi elég volt. Ennyi, ez az egy lépés választ el nagyon sok embert a leszokástól... Örülök, hogy megírtad. Köszönöm. Üdv, Gábor

   Válasz
   pereiviki Szász Gábor
   2018-07-12 16:20
 • Kedves Dohányzók! Szeretném Nektek elmondani,hogy én már nagyon régen nem cigizek /2013.02.16./ és nagyon jól érzem magam. A magam ura vagyok,/nem a cigi utáni vágy uralkodik/ érzem az ízeket,illatokat. Nem volt szükségem pótcselekvésre,nem kell a kávé mellé cigi,nincs szükség arra,hogy egy finom ebéd után el kell szívni egy cigit. Nyugodtan beszélgethetek bárkivel,mert nem vagyok "cigi" szagú. Bátran merem ajánlani ezt a módszert mindenkinek,aki a nemdohányzók táborát szeretné erősíteni. Soha nem késő meghozni a döntést. A családom nagyon büszke volt rám, hogy elmentem a konzultációra és sikerült lemondani a cigiről az ALLEN CARR módszer segítségével.
  Köszönöm Szász Gábor csapatának.

  Válasz
  Zajác Miklósné
  2018-07-12 15:41
  • Szívből gratulálok! Én is nagyon büszke vagyok rád, hogy 5 éve meg tudtad lépni ezt a nehéz döntést. Ez egy óriási dolog. Üdvözlettel, Gábor

   Válasz
   pereiviki Szász Gábor
   2018-07-12 16:00
 • Nagyon Hálás vagyok az Allen Carr módszernek és a magyarországi csapatának. Idén már negyedik éve hogy leszoktam a "bagóról" a módszer segítségével.Azóta teljesen megváltozott az életem ,természetesen pozitív irányba. 46 évesen újra aktívan sportolok futok Judo-zok és egyéb erőnléti edzéseket végzek. Emellett szellemileg is frissebb vagyok és a világ is jobban viszonyul hozzám. Nem mellesleg a házaséletem is sokkal jobb és szebb azóta hogy majd 30 évnyi dohányzást követően nem dohányzom. Még egyszer hála és köszönet a kitartásotokért amiért nem hagytátok "lerázni" magatokat.Hála,hála ,hála. Baráti üdvözlettel Gajdosi László.

  Ui: Boldog Szülinapot és nagyon sok sikeres évet kívánok!!!

  Válasz
  Gajdosi László
  2018-07-12 15:29
  • Kedves László, te vagy a példa, hogy aki leteszi a cigit, az nem hogy nem hízik el, de sokkal aktívabb lesz, mint valaha. ;) Köszönöm, hogy írtál, és a jó kívánságokat. Neked is minden jót kívánok. Üdv, Gábor

   Válasz
   pereiviki Szász Gábor
   2018-07-12 16:04
 • Én 2 nappal korábban, holnap ünneplem a 35. szülinapomat, és augusztusban lesz 5 éve, hogy nem dohányzom 10x év dohányzás után. Köszönöm! (Egy szintén közgazdász )

  Válasz
  Péli Mónika
  2018-07-12 15:27
  • Dupla 35-ös szülinap! Ez igen! ;) Szívből gratulálok a cigimentes döntésedhez, és nagyon boldog születésnapot kívánok! Üdv, Gábor

   Válasz
   pereiviki Szász Gábor
   2018-07-12 16:06
 • Nekem is van egy második születésnapom , július 5.-e (2013) Ekkor szabadultam ki a nikotinfüggőségemből, a Ti segítségetekkel, hála a módszer alkotójának. Köszönet és hála !!!!!!

  Válasz
  Farkas Jánosné
  2018-07-12 15:01
  • És milyen jó is szabadlábon, nem igaz? :) Én is minden évben megemlékezek a 2. szülinapomról, amikor elnyomtam az utolsó szál cigimet. Nem lehet nem elfelejteni ezt a dátumot. Innen is gratulálok neked. Üdv, Gábor

   Válasz
   pereiviki Szász Gábor
   2018-07-12 16:10