3 dolog, amiért az Allen Carr módszerrel az emberek valóban leszoknak

 • Írta: Szász Gábor
 • 2018. október 31. szerda
 • 1 hozzászólás.

Miután 2009-ben egy “véletlen” folytán megismerkedtem az Allen Carr programmal, majd a segítségével rá egy napra – számomra is érthetetlen módon -, de úgy tettem le a cigit, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy én már nem dohányzom. Na, akkor és ott eldöntöttem, hogy ezt a zseniális módszert a lehető legtöbb dohányoshoz eljuttatom. Miért? Nem azért, mert nálam működött.

Az egy dolog, hogy az Allen Carr módszer működik

Ez tény. A dohányosok 90%-a végleg le tud szokni a segítségével. Többezer sikertörténetnél voltam jelen személyesen én magam is. De az eredményesség az “csak”egy dolog, ettől még önmagában nem lennék Allen Carr leszoktató terapeuta. Van három, számomra ennél sokkal fontosabb momentum is. Ez az a plusz, ami miatt azt mondom, ezt a módszert meg kell ismernie minden dohányosnak.  

1. Nem kell többet hazudnod magadnak

A legtöbb dohányos ugyanis ezt teszi. A baráti társaságomban van egy hölgy, ő tipikus példa erre. Évi kb. 10 éve dohányzik, most épp leszokóban van, vagy ahogy ő mondja, “nem akar leszokni, csak most 2 hete nem gyújt rá”. Megpróbálja elhitetni magával, hogy ha úgy dönt, akkor bármikor ellen tud állni a ciginek. Mindez 17 napig remekül sikerült is neki, aztán az első baráti iszogatásnál megborult a terv… Most ismét dohányzik, mert “neki most így jó”. 

Átéltél már ilyet? Amikor sok sikertelen leszokási kísérlet után elhitetted magaddal, hogy majd leszoksz, ha akarsz, és ha nem sikerül, az is csak azt jelzi, hogy tulajdonképpen te nem is akarsz leszokni….

Na, ez az, ami az Allen Carr módszernél nincs.

Nincs önáltatás, nincs “úgy teszek, mintha nem dohányoznék”. Ehelyett azt érzed, hogy “Nekem tényleg nem kell többé a cigi!” Nemcsak arról van szó, hogy akaraterővel képes vagy megállni, hogy nem gyújtasz rá. Több ez, mint puszta leszokási siker.

Azt is magában rejti, hogy végre ráébredsz, valójában nem a te kudarcod, nem a te gyengeséged, hogy korábban helytelen módszerekkel próbáltál leszokni, és nem sikerült. Nincs mit takargatni, nincs miért szégyenkezni. Erre ráébredni, ezt megérteni, éppolyan sikerélmény, mint maga a leszokás.

2. Nem kívülről várod a csodát

Amikor megérted a saját függőséged természetét és rájössz, hogy nem egy pótszer fogja megadni neked a szabadulást. “Tapaszd fel ezt, vedd be azt, kend be itt, kend be ott, rezegtesd…” Na persze!

Semmilyen pótszer nem tudja kiverni a fejedből a cigarettát, ezt te is pontosan tudod! Az Allen Carr módszerrel megérted, hogy te tudsz leszokni egymagad, méghozzá akkor, ha tudod, hogyan győzheted le a cigaretta iránti mentális függőséged, és azt meg is csinálod.

Ennyi a titok a leszokásban (ha ezt egyáltalán titoknak lehet nevezni). Az Allen Carr módszer pedig ebben egyedülálló. Olyan eszközt ad a kezedbe, amivel képes vagy átállítani a gondolkodásod a dohányzó üzemmódról a nemdohányzó üzemmódra.

Pontosan ez történik az egynapos szemináriumon, ahol pontról-pontra kinyírjuk a cigi iránti gondolati függőséged, és ez az, amitől aztán könnyű és szenvedés nélküli lesz számodra a leszokás.

3. Nem fogsz bedilizni

Ezt nem tudom szebben mondani. Gondolj csak bele, egy fogyókúránál is mi a legnagyobb csapda? Tulajdonképpen nem lefogyni nehéz. A legtöbb ember attól sokall be, azért hízik vissza, mert egy ponton túl semmi másról nem szól az élete csak az evésről és a kalóriákról. Örömteli így az élet? Lehet így? Hát, nem tudom…

Le lehet szokni a cigiről önerőből, sóvárogva, állandóan kontrollban tartva magadat. Le lehet így is szokni, igen. Legalábbis akad olyan dohányos, akinek ideig-óráig sikerül…

De sokkal többről szól az élet, és te sokkal értékesebb vagy annál, minthogy az egész életed a kontrollról és a cigiről szóljon!

Ha eléred azt, amit az előbb írtam: ha megérted és módszeresen kinyírod a cigi iránti mentális függőségedet is, akkor onnantól kezdve nem jár többé a cigin az agyad.

El tudod ezt képzelni? Dohányosként nagyon nehéz ezt elhinni, tudom…

De amikor a leszoktató szemináriumon megtanulod, hogy mik azok az egyszerű szabályok, amiket be kell tartanod, és mik azok a téves beidegződések, amiket egyszerűen felül kell írnod magadban a cigivel kapcsolatban,  és megtanulod, hogy mindezt hogyan csináld. Na, onnantól kezdve nem kérdés többé számodra, hogy akarsz-e, tudsz-e, képes vagy-e leszokni.

Pontosan tudni fogod, hova kell majd visszalépned gondolatban a cigivel kapcsolatban, és ez az, ami miatt nem az önsanyargatásról és küzdésről fog szólni a továbbiakban az életed. A szeminárium után úgy kezdesz észrevétlenül új életet, mintha soha nem is dohányoztál volna…

Szeretnéd átélni ezt? Jó lenne végre nem csak “látszólag” leszokni? Akkor jelentkezz most az ingyenes Start konzultációra, és tegyél egy próbát ››

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Nagyon szeretnék leszokni de nekem elmeni ithonrol szinte lehetetlen beteg ápolása miat igyhát csak figyelem az oldalt és örülök a töbiek sikerének
  ÜDV Nagyné

  Válasz
  Avatar Nagy Károlyné
  2018-10-31 19:09