10 éve segítünk leszokni a dohányosoknak Magyarországon

 • Írta: Szász Gábor
 • 2020. február 19. szerda
 • 21 hozzászólás.

Mindannyiunk életében vannak olyan fontos események, amiket érdemes megünnepelni, vannak olyan kiemelkedő pillanatok, amik megérdemlik a visszaemlékezést. Az Allen Carr Központ számára ez az idei szép, kerek szülinap pont egy ilyen különleges alkalom. 10 évesek lettünk! Vagyis 10 éve segítünk a dohányosoknak Magyarországon, hogy egy világhírű, zseniális módszer segítségével ők is megszabaduljanak a függőségüktől és megváltozzon az életük. Mi mindent éltünk át a dohányosokkal az elmúlt 10 év alatt? Mire vagyunk igazán büszkék? Nézd meg a képes összefoglalónkat és ünnepelj te is velünk!

2009 – Mi az az Allen Carr módszer? Sose hallottam róla…

2009-ben kb. ilyen arcot vágtam, amikor egy üzleti vacsorán Londonban az egyik kollégám elkezdett mesélni nekem az Allen Carr leszoktató módszerről. Akkor már 10 éve napi 1 doboz cigit szívtam, és el nem tudtam képzelni, hogy engem bárki leszoktat. A képen 4 évvel később a veszprémi kórház egyik plakátja mellett állok (hasonlóan hitetlenkedve), ugyanis hamarosan leszoktató szemináriumot tartok a kórház dolgozóinak, köztük orvosoknak, ápolóknak. 

Na de kezdjük az elején!

Azt talán te is tudod, hogy az Allen Carr módszer több, mint 36 éve létezik. A világon közel 60 országban használják a dohányosok.

Nagyjából 200 klinika van világszerte, ahol tartanak leszoktató szemináriumot, és ahol kb. 15 millió dohányos tette már le a cigit a könnyen-gyorsan módszernek köszönhetően.

Én 2009-ben találkoztam a módszerrel, egy céges úton, és annyira meggyőzött a brit kollégám, hogy másnap már egy leszoktató szemináriumon ültem Londonban. Rá 2 hónapra pedig már azt is tudtam, hogy másoknak is meg akarom tanítani a módszert.

Elképesztően jó érzés kimondani, hogy 10 éve Magyarország is ott van ezen a bizonyos Allen Carr térképen, és a magyar dohányosok számára is elérhető magyar nyelven a módszer, amivel valóban szenvedés nélkül és végleg le lehet szokni.

2010 – START
Megnyílik az Allen Carr Központ, a Könnyen Leszokni módszer elérhető magyar nyelven, magyar terapeutákkal is

2010 – költözés előtt, Baráth András cégvezető is beállt az iroda átalakításba.

2010. december, itt – ha jól emlékszem – már túl a 20. sikeres leszoktató szemináriumon.

2011 – EGYEDÜL NEM MEGY
1, 2, majd 3 terapeuta
10, 100, majd 1000 leszokott dohányos

Szerencsére a jó hír gyorsan terjed, egyre több dohányoshoz eljutott az Allen Carr módszer híre Budapesten is. Nem sokkal az indulás után csatlakozott a terapeuta csapathoz Nagy Anikó, majd Jáger András kollégám is. Elindítottuk az ingyenes telefonos Start konzultációkat, és gőzerővel állítottuk össze az ingyenes leszoktató anyagokat, videókat.

Nagy Anikó, kedvenc terapeuta kolléganőmmel, aki szintén exdohányos és nálunk, a módszerünk segítségével szokott le. Anikó hozzám hasonlóan azonnal beleszeretett ebbe a különleges segítő munkába. 

Forgatás közben, készülnek az ingyenes oktatóanyagok.


Az 1000. leszokott ügyfelünk után tortáztunk.

2012 – A MÉDIA IS FELFIGYELT RÁNK

Egyre több tévé interjúra, rádió szereplésre hívtak minket. Forgatott velünk az M1, a TV2, az ECHO TV, helyi tévék sora és megkeresett bennünket több nagy rádió csatorna és újság is.

Velünk szokott le pl. Szorcsik Viki színművész is, az ő sztorijáról külön riport is forgott a TV2-n.

2013-2014 – BŐVÜLÉS, BEINDULNAK A CÉGES SZEMINÁRIUMOK 
Budapest mellett elindultak a vidéki szemináriumok is, és egyre több céges leszoktató programot tartunk

Jöttek hozzánk leszokni a dohányosok párban, 40-50 év dohányzás után. Volt, aki egyáltalán nem hitt a módszerben, a családja küldte, és csak a pénz-visszafizetési garancia miatt jött el kipróbálni a módszert, de meglepetésére még ő is leszokott. Érdemes megnézni a velük készült riportokat. Szóval egyre több sikersztorink lett, és ezzel együtt egyre nagyobb lett a nyomás, hogy vidéken is elérhetőek legyenek a dohányosok számára a szemináriumok.


Egyre több cég is érdeklődni kezdett a módszer iránt. Az első céges leszoktató szemináriumot a Budapest Banknál tartottuk. Majd sorra jöttek a felkérések, így jutottunk el a Mercedes Gyár, a Lego, a GE dolgozóihoz is – hogy csak párat említsek az első céges partnerek közül.

Velünk szoktak le többen a Siófoki Kórházban, és (ahogy a bevezetőben említettem), az a megtiszteltetés ért, hogy tarthattam szemináriumot a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház dolgozóinak is.

2014. nyarán eljöttek leszokni hozzánk a stand-uposok is. A Dumaszínházas fiúk nem csináltak viccet a leszokásból, mielőtt választottak, megnézték az összes lehetséges leszoktató módszert, előnyökkel, hátrányokkal, és ezután döntöttek az Allen Carr program mellett. Többen közülük már megpróbáltak egyszer-kétszer leszokni, nem akartak újra valami bizonytalan dologba belevágni. Ezért választottak minket. És milyen jól tették!


És igen, még az Index csapata is az Allen Carr módszer mellett tette le a voksot. Itt írták meg a tapasztalataikat a szemináriumról: Soha nem örültem még ennyire agymosásnak

Ha te is szeretnéd, hogy a munkahelyeden legyen Allen Carr leszoktató előadás, hogy a munkahelyed segítsen téged a leszokásban, kérlek ajánlj minket a cégvezetődnek, vagy a HR-es kollégádnak. Szívesen felvesszük vele a kapcsolatot, és minden szükséges információt a rendelkezésére bocsátunk. Telefon: 06-80-624-426, e-mail: szasz.gabor@allencarr.hu

2015 – JOHN DICEY, AZ “ANYACÉGÜNK”, AZAZ AZ ALLEN CARR INTERNATIONAL ANGOL VEZÉRIGAZGATÓJA BUDAPESTRE LÁTOGATOTT 
Az európai franchise tagok között is előkelő pozícióra törtünk

2015-re már több, mint 5000 dohányosnak segítettünk a leszokásban, elindult a youtube csatornánk, és ebben az évben az Allen Carr vezére is megtisztelt benünket a látogatásával. Azért jött, hogy átadjon nekünk egy különdíjat, amivel a központ és személyesen ő is elismeri és értékeli az áldozatos munkánkat, amit a dohányosok segítésében végzünk.

Johnnal még az Index is készített egy riportot, ami óriási szó, hiszen tudjuk, hogy az Index csak az igazán “értékes” anyagokat teszi ki a főoldalára. Itt éred el a cikket, érdemes elolvasnod! ››Baráth András cégvezető, John Dicey, az Allen Carr International vezérigazgatója és a díj, amire máig nagyon büszkék vagyunk.

2016 – ALLEN CARR NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓ
London

Amiben különbözik az Allen Carr franchise rendszer a többi franchisetól, az talán az, hogy az Allen Carr szervezet olyan, mint egy nagy és összetartó család. Bár nem látjuk túl gyakran egymást, de nagyon erős a kapocs közöttünk.

Az Allen Carr terapeuták nemzetközi találkozója (elöl középen fehér ruhában Joyce Carr, Allen Carr felesége)

2017-2018 – MEGÚJULÁS
Új csapat, új lendület, új tervek

2018 a nagy átalakulás éve volt. Visszajött hozzánk Évi (balról a 2. barna hajú hölgy), csatlakozott a telefonos tanácsadó csapathoz Kati (Évi mellett kékben). Elindult az Allen Carr Facebook csoportunk, és rengeteg új kampányunk volt többek között a Füstmentes Világnaphoz kapcsolódóan. (Sajnos ezen a fotózáson Nagy Anikó terapeutánk nem tudott részt venni, őt ne keresd a képen! :))

2019-2020 – 36 ÉV ÉS 16 ÉV
Ünnepelj te is velünk!

2019. júliusában lett 36 éves az Allen Carr módszer, amelyre egy nagyszabású szülinapi leszokási akcióval készültünk. 2020. janárban pedig mi is, itt az Allen Carr Központban elfújtuk a 10. gyertyát a szülinapi tortánkon. 

Ezúton is szeretném (a magam és a kollégáim nevében) megköszönni minden kedves dohányos ügyfelünknek ezt a 10 évet. Több, mint 8000 sikeres leszokást, és rengeteg erőt adó dohányos történetet láttunk.
Innen folytatjuk!

És Te, kedves dohányos olvasó, ha egyszer Te is a végleges leszokást választod, akkor remélem csakis az Allen Carr program, vagyis a legeredményesebb és a legkíméletesebb leszoktató módszer mellett voksolsz! ;)
Találkozunk mielőbb egy céges vagy lakossági szemináriumon!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is:

A szerző: Szász Gábor

Szász Gábor
Üdvözöllek, Szász Gábor vagyok, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója. Én több mint 10 éve szoktam le a dohányzásról az Allen Carr módszer segítségével. Mivel a leszokás számomra is hihetetlen könnyedén ment a módszer segítségével, úgy döntöttem, átadom ezt más dohányosoknak is és segíteni fogok nekik/neked leszokni a cigiről. Ha követed tanácsaimat, írásaimat, hamarosan Te is le fogsz tudni szokni a cigiről.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!
A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjul kulturált hozászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.

 • Szetetném kioróbálni.Egyszer már belevágtam,de akkor félbe maradt az egész.

  Válasz
  Avatar Szabó istvánné
  2020-02-22 23:34
  • Kedves Ágnes, Én csak biztatni tudlak! Nincs mit veszítened, és látod a többi kommentből is, hogy nagyon sok embernek segített a módszerünk. Ne engedd, hogy a cigi lebeszéljen, ennyi az egész! Gyere és tegyél egy próbát megint! Üdv., Gábor

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:45
 • Sziasztok 💜Segítsetek nekem, ill. egy kedves ismerősömneknek, aki nem boldogul a leszokással. Ha megadnám az elérhetőségét, felhivnátok, vagy írnátok neki pár biztató szót? Már elmeséltem neki az én leszokó történetemet, de jó lenne, ha Tőletek első kézből hallana erről a fantasztikus dologról. Ha megoldható, akkor légyszíves válaszoljatok. Köszönettel :Cecília 💜

  Válasz
  Avatar Tarján Cecília
  2020-02-22 19:41
  • Kedves Cecília! Köszönjük az ajánlást! Itt tudtok kérni az ismerősőddel visszahívást: https://allencarr.hu/szeminarium/#visszahivas Szívesen adunk tanácsot mindenkinek, akiben ott van a vágy a leszokásra. Üdv, Gábor

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:41
 • Köszönöm hogy rátok találtam nekem is sikerült. Boldog vagyok. Üdvözlettel

  Válasz
  Avatar Vargáné Benczik Katalin
  2020-02-21 19:40
  • Mi is köszönjük! Gratula neked!

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:48
  • Mi köszönjük! És gratulálunk!!!! :)

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:41
 • Egyetértek. 2016. 02.20. Miskolcon jártam a rendezvényeteken. Azóta elmondhatom, hogy nem dohányzom! Köszönöm!!!

  Válasz
  Avatar Váradi Sándor
  2020-02-21 10:50
  • 4 éve szabad vagy! Elismerésem Sándor!

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:50
 • Mindig hálával és szeretettel gondolok rátok - különösen Gáborra, akinek segítségével 2012-ben sikerült leszoknom a dohányzásról. Azóta is ajánlom Allen Carr-t minden dohányosnak, akivel összehoz a sors. Fantasztikus a módszer, de Gábor személyisége, elhivatottsága is nagyon sokat tesz hozzá. Imádtam a telefonon segítő hölgy (sajnos nevét nem tudom, de áldom őt is ismeretlenül..) biztató, megnyugtató segítőkészségét, akinek szintén sokat köszönhetek, hiszen nem hagyott megfutamodni, amikor "visszaestem". Szóval, ha fiatalabb lennék és kicsit több hitem lenne önmagamban, boldogan csatlakoznék hozzátok, mert nagyszerű dolgot tesztek. Köszönöm.

  Válasz
  Avatar Pintye Magdolna
  2020-02-21 09:52
  • Köszönöm Magdolna! Ez nagyon jól esik! :)

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:46
 • Életem legjobb napja fűződik hozzátok. 2012. július 5., ez az a nap amikor kiszabadultam a dohányzás rabságából 44 év után. Köszönet és hála az egész csapatnak.

  Válasz
  Avatar Farkas Jánosné
  2020-02-20 23:42
 • Gratulálok önöknek. Jómagam az itthon ülős email-es kurzuson vettem rész. Bevallom, az utolsó részig mosolyogtam, nem hittem,hogy abba fogom hagyni a dohányzást. Ez 2018. november 15-én történt. És azóta nem gyújtottam rá. Mai napig nem tudom, hogy miért nem, de nem érzem szükségét. Nagyon köszönöm! További munkájukhoz sok sikert, jó egészséget kívánok önnek és valamennyi munkatársának.

  Válasz
  Avatar Botos Lászlóné
  2020-02-20 22:14
  • Kedves Gabi! Gratulálok! És köszönöm, hogy megírtad kommentben a sikeredet! Gábor

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:58
 • Én egy újra próbálkozó leszek, remélem hamarosan! Már majdnem sikerült...

  Válasz
  Avatar Péter
  2020-02-20 19:28
  • Hajrá! Hajrá! Menni fog!

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:52
 • Üdv. 2018. szept. 29.
  Akkor voltam nálatok, a legjobb döntés volt! Külön köszönöm Nagy Anikónak aki segített túljutni ezen a nehéz "akadályon"!
  További sok sikert nektek!
  Balázs István

  Válasz
  Avatar Balázs István
  2020-02-20 17:10
  • Kedves István, Köszönöm, hogy megírtad ezt! Gratula neked! :)

   Válasz
   Avatar Szász Gábor
   2020-03-2 15:53
 • Meg egyszer, oriasi köszönet a csapatnak!
  2018 december 29 - mondta Aniko, sose fogom elfelejteni ezt a datumot és az életem teljesen meg fog vàltozni.
  Akkor persze nehéz volt elhinni ezt a valoban kicsit ' agymosos' dumàt.
  Különösebb eröfeszités nélkül, egyszercsak nemdohànyzo lettem. Az életem megvàltozott, közelebb kerülök a sajàt terveimhez, a csalàdomhoz, az életemhez.
  Köszönöm, minden elismerés nektek!

  Válasz
  Avatar Tuzson Rita
  2020-02-20 15:21
 • Örök hálám a Szász Gábornak és az Allen Carr módszerének, immáron 3 éve, hogy füstmentes vagyok:) Mindenkinek csak ajánlani tudom :)

  Válasz
  Avatar Tánczos Renáta
  2020-02-20 15:03
 • Üdv Gábor

  2018.11.17-én a Szegeden tartott szemináriumon vettem rész. Este 17;00-kor szívtam el az utolsó cigarettát! Azóta nem is hiányzik.
  Mégegyszer nagyon köszönöm.

  Válasz
  Avatar Gazsó Róbert
  2020-02-20 14:44